Tenka pripažinti, kad ne viskas taip paprasta. Kaip rašo „Huffington Post“, kiekvienam patinka skirtingo paruošimo tryniai: vieniems patinka labai skystas trynys, kitiems jis būtinai turi būti gerai išvirtas. Tiesa, kažin ar pavyktų rasti bent vieną, kuriam patiktų trynys su žaliu žiedeliu, kai kiaušinis būna pervirtas. Štai esminės kiaušinių virimo taisyklės, pasitarnausiančios visiems.

Ši schema rodo, koks bus virto kiaušinio trynys po tam tikro virimo laiko, taikant virimo metodą, aprašytą šiame tekste. Be to, skirtingo dydžio kiaušinių tryniai taip pat skiriasi, todėl gali šiek tiek skirtis ir rezultatas. Jei norite, kad rezultatai tiksliai sutaptų su pateiktais schemoje, virkite juos tokiu būdu, koks yra aprašytas toliau. Kiaušiniai naudoti tiesiai iš šaldytuvo, nes dauguma paprasčiausiai neturi laiko ar kantrybės kuriam laikui palikti juos kambario temperatūroje.

Kiaušiniai

Visų pirma kiaušinius sudėkite į puodą, kurio dydis turi būti pakankamas visiems kiaušiniams vienu sluoksniu sudėti. Rekomenduojama nevirti iš karto daugiau nei 6 kiaušinių, nes kaitinant daug vandens svarbūs procesai prasideda anksčiau, nei jis užverda. Užpylę kiaušinius šaltu vandeniu jį užvirkite, o tada kaitrą sumažinkite. Dabar nustatykite laikmatį. Nedėkite ant puodo dangčio. Kai nustatytas laikas baigsis, nedelsdami kiaušinius atvėsinkite šaltu tekančiu vandeniu. Tokiu būdu nutrauksite jų virimo procesą.

Remiantis 2007 m. „French Culinary Institute“ išleistoje knygoje pateikiama informacija, įprasta virti:

3 min. minkštai virtus kiaušinius;
4 min. vidutinio minkštumo kiaušinius;
10-11 min. kietai virtus kiaušinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)