Šįkart „Mažieji kulinarai“ Smila ir Mykolas gamino sveiką, skanų ir sotų pusryčių patiekalą - avižinius dribsnius su medumi ir riešutais, amerikiečių vadinamą granola.
© I.Alenskaitės nuotr.

Užtruksite vos 15 minučių ir sveikus pusryčius pagaminsite visai šeimai. Šių gardintų dribsnių galima įsigyti ir parduotuvėje, bet Smila tikina, kad pagaminti namie jie kur kas skanesni. Taip pat gaminti patiems kur kas pigiau nei įsigyti jau paruoštus iš parduotuvės.

„Mažieji kulinarai“ siūlo granola gardžiuotis ne tik pusryčiams, pasigaminę jos daugiau galite įsidėti kaip sveiką užkandį į mokyklą ar darbą, kad pietų ar vakarienės sulauktumėte negurgiančiu pilvu.

Iš tiesų nors granola laikoma sveiku patiekalu, čia yra naudojami riebalai, ji saldinta medumi, o riešutų maistinė vertė didelė, dėl to pakaks visai nedidelės porcijos, kad pasisotintumėte ir gautumėte pakankamai reikalingų medžiagų.

Granolai reikės:

  • avižinių dribsnių
  • įvairių riešutų
  • džiovintų vaisių
  • linų sėmenų ar kitų sėklų
  • 80 g. sviesto
  • jogurto
  • medaus

Gaminimas

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jį užpilkite ant avižinių dribsnių ir gerai išmaišykite. Tuomet į dribsnius suberkit riešutus, džiovintus vaisius, mėgstamas sėklas ir vėl viską gerai išmaišykite. Mišinį sukrėskite į keptuvę, įdėkite kelis šaukštus medaus. Viską maišykite, kol medus ištirps. Galite valgyti vienus arba su jogurtu. Beje, jei šiuos dribsnius suformavę į nedidelius batonėlius iškepsite orkaitėje, bus puikus sveikas užkandis. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prakalbino tris „Vagner“ vadus: Putinas ką tik paaiškino, kad reikia ruoštis (184)

Sirijoje kovojantys samdomi rusų kariai tvirtina, kad šioje šalyje jie yra ne tam, kad užsidirbtų...

Vilnietė kaip reikiant įstrigo: butą užėmusi šeima nemoka nei nuomos, nei komunalinių (92)

Buto nuomininkai dažnai tampa it loterija: arba pasiseks, arba ne. Vilnietė Vaida Vaitkevičiūtė...

Dūkšto kunigą persekioja velniškos nesėkmės (72)

Dūkšto kunigą Sigitą Grigą užklupo nesibaigiančios bėdos. Metų pradžioje ilgapirščiai iš...

„Barclays“ svarsto naikinti 350 darbo vietų (227)

„ Barclays “ Lietuvoje planuoja atleisti arba perkelti apie 350 darbuotojų, rašoma bendrovės...

Lietuvė rengia Čikagos priemiesčio elitą: gyvenimą pakeitė vienas laiškas (44)

Hinsdeilio miestelis, esantis Ilinojaus valstijoje (JAV), visiškai skiriasi nuo kitų, esančių...

Sulaukęs 49-erių mirė „Austino Powerso“ žvaigždė Verne'as Troyeras (7)

Su priklausomybe alkoholiui kovojęs aktorius Verne'as Troyeras mirė. Filmo „Austinas Powersas“...

Oksana Pikul-Jasaitienė prakalbo apie naują S. Jasaičio mylimąją: kartu lankosi ir Panevėžio diskotekose (182)

Šiuo metu skyrybų dramą išgyvenantys Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis atsidūrė...

Netradicinėje erdvėje pristatytos Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio kolekcijos (6)

Šeštadienio vakarą sostinėje neišskiriamas dizainerių duetas Lilija Larionova ir Egidijus...

Prabilo ir buvusi Avicii mergina: nenoriu, kad tai būtų tiesa (50)

Po netikėtos žinomo švedų didžėjaus Avicii mirties Omane prakalbo ir buvusi jo mergina....

Žmogus, aplankęs geriausius pasaulio restoranus (4)

Susipažinkite su Paulu Grinbergu, žmogumi, kuris ne tik aplankė 50 geriausių restoranų pasaulyje,...