Yra testas, kuris padės išsiaiškinti, kodėl taip yra, praneša dailymail.co.uk.

Esmė tame, kad visi mes turime dominuojantį smegenų pusrutulį ir tai atsiliepia mūsų asmenybei. Žmonės su dominuojančiu dešiniuoju pusrutuliu yra kūrybingi, smalsūs ir turi puikią intuiciją. Jeigu aktyvesnis kairysis smegenų pusrutulis, tuomet žmogus pasižymi logika, strategija ir racionalumu.

Testas, kurį sukūrė interneto svetainė sommer-sommer.com, prašo atsakyti, į kurią pusę sukasi šokanti figūra, pasirinkti akiai mieliausiai atrodantį objektą ar formą, kuri geriausiai atspindi draugystę. Vėliau prašoma sukryžiuoti rankas, kojas bei užsimerkti ir stebima, kuri kūno pusė dominuoja.

Šis testas remiasi tuo, kad tam tikros kūno funkcijos priskiriamos vienam ar kitam smegenų pusrutuliui. Smegenų dešinysis pusrutulis kontroliuoja kairės kūno pusės raumenis, o kairysis pusrutulis – dešinės kūno pusės raumenis.

Apskritai, kairys smegenų pusrutulis dominuoja kalboje: tai, kaip apdorojama girdima informacija, kaip šnekama. Jis taip pat atsakingas už logiką ir tikslius matematinius skaičiavimus. Kai reikia atgaminti kokį faktą, jūsų kairysis smegenų pusrutulis ištraukia jį iš jūsų atminties.

Dešinysis pusrutulis daugiausiai atsakingas už erdvinius sugebėjimus, veidų atpažinimą bei muzikos apdorojimą. Jis atlieka ir kai kuriuos matematinius veiksmus, bet tik apytikrius apskaičiavimus ir palyginimus. Dešinysis smegenų pusrutulis taip pat padeda mums suprasti vaizdinius ir suvokti tai, ką matome. Jis taip pat turi įtakos mūsų kalbai, konkrečiai – teksto interpretavimui bei asmens tonui.

Tačiau atsiranda ir šios teorijos kritikų, kurie tvirtina, jog nėra nieko panašaus. Jų manymu, požiūris, jog mūsų smegenyse yra dominuojantis pusrutulis, kuris nulemia mūsų bruožus – tai, kuo mes domimės ir kokie mūsų gebėjimai – yra gryniausia nesąmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)