Žemaitijos sostinė šventė ir savo gimtadienį, jai sukako 226–eri, rašoma Telšių kultūros centro pranešime spaudai.

Per eglutės įžiebimo šventę Telšių Turgaus aikštėje pradėjo šurmuliuoti ir kalėdinė NVO labdaros mugė. Šiųmetė šventė buvo susieta su Valstybės atkūrimo šimtmečiu ir dovanomis. Mugės kraitėje – lietuviškos tradicijos ir iš jų kilę daiktai. Praeiviams pasiūlyta įsigyti gaminių, menančių rankų šilumą: medinių, lininių, pintinių ir kt. dirbinių.

Įžiebimo šventė Telšiuose prasidėjo 18 val. Jos metu koncertavo talentingiausi telšiškiai bei muzikiniai vaikų kolektyvai. Susirinkusius miestiečius pasveikino ir Telšių rajono meras Petras Kuizinas. Šventės metu į Turgaus aikštę įriedėjo galingas didžiulis džipas, pro kurio langus mojavo Kalėdų Senelis. Į Telšius jis atvyko ne tuščiomis, rašoma pranešime spaudai. Kalėdų Senelis ant scenos užlipo kartu su savo elfais, kurių rankose – didžiulė dovana, o ją išpakavus ištrauktas Kalėdų Senelio iš už Speigračio ambasados raktas. Ji kiekvieną savaitgalį iki pat Kūčių veiks Telšių informacijos centre (Turgaus a. 21) nuo 15 iki 19 val.

Kalėdų Seneliui su žiūrovais suskaičiavus mažėjančia tvarka nuo penkių iki vieno, pagrindinėje miesto aikštėje mieste įsižiebė Kalėdų eglė, suspindo Telšių simbolis – meškutė. Nušvitus miestui susirinkusius džiugino lazerių šou, o skambant miesto himnui, dangų nušvietė fejerverkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)