Pirmajame priėmimo į profesines mokyklas etape sudarytos 4 262 sutartys. 3 279 jaunuoliai, mokydamiesi profesijos, sieks įgyti ir vidurinį išsilavinimą.

Pageidaujantys mokytis profesinėse mokyklose daugiausia sutarčių pasirašė Inžinerijos ir inžinerinių profesijų švietimo srities programose (1 400), kiek mažiau - paslaugų asmenims (1 020). Taip pat populiari architektūra ir statyba, kurią pasirinko 688 asmenys.

Daugiausia mokinių (340) pagrindinio priėmimo pirmajame etape sulaukė Marijampolės profesinio rengimo centras, kiek mažiau (296) - Alytaus profesinio rengimo centras ir Šiaulių profesinio rengimo centras (223). Panašus skaičius mokinių sutartis pasirašė Kauno technikos profesinio mokymo centre (179) ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre (176). 140 sutarčių pasirašyta Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje.

Daugiausia sutarčių - po 55 - pasirašyta Automobilių mechaniko modulinėje profesinio mokymo programoje Kauno technikos profesinio mokymo centre ir Automobilių mechaniko mokymo programoje Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje. Keliais mokiniais mažiau (52) mokytis pasirinko Automobilių elektros įrengimų remontininko modulinę profesinio mokymo programą Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje.

Taip pat populiari Automobilių elektromechaniko mokymo programa, kurią Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje pasirinko 49 asmenys. Po 48 sutartis pasirašė tiek Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, tiek Klaipėdos technologijų mokymo centre norintys mokytis Kirpėjo modulinėje profesinio mokymo programoje. Į populiariausiųjų dešimtuką pateko ir tokios programos kaip virėjo, baldžiaus, apdailininko.

Kaip skelbė ELTA, penktadienį prasidėjo antrasis pagrindinio priėmimo į profesines mokyklas etapas, kuriame prašymų teikimas truks iki rugpjūčio 1 dienos, kvietimų laukiama iki rugpjūčio 6 dienos, o sutartys bus pasirašomos iki rugpjūčio 10 dienos.

Šiame etape bus nagrinėjami visi prašymai (išskyrus sudariusiųjų mokymo sutartis dėl valstybės finansuojamų vietų) į visas pirminio ir tęstinio mokymo programas, bus galima pretenduoti tiek į valstybės finansuojamas, tiek į valstybės nefinansuojamas mokymo vietas.

Jau teikusieji prašymus, bet dar nekviesti pirmajame etape arba nepasirašę sutarčių ir norintys dalyvauti antrajame etape asmenys gali keisti pageidavimų eiliškumą ar įtraukti naujų pageidavimų.

Laukiama ir naujų prašymų. Juos gali teikti asmenys, neturintys išsilavinimo arba jau turintys vidurinį ar aukštąjį išsilavinimą.

Bus skirstomos vietos, likusios po pirmojo priėmimo etapo. Jų yra per 15 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)