Yra daugybė tapetų rūšių: popierinių, akrilinių, vinilo, tekstilės, veliūro, natūralių medžiagų, taip pat egzistuoja ir skysti tapetai (mišinys, sudarytas iš medvilnės, šilko ir rišamųjų medžiagų, kurį reikia maišyti su vandeniu), kuriais galima padengti tinkuotus, betoninius, gipsinius, medinius paviršius.

Popieriniai tapetai gerai praleidžia orą ir drėgmę, tad sienos nedrėksta ir nepelija. Visgi šie tapetai blunka ir greitai tepasi, juos klijuojant gali atsirasti pūslių, o džiūdami gali susitraukti. Tačiau jie nėra brangūs, todėl be sąžinės graužimo juos galėsite pakeisti kitais, kai šie susiteps.

Populiarėja bambukiniai tapetai, kurie yra gaminami iš specialiai parinktų šio augalo rūšių ypatinga technika: augalas lieka nedažytas. Šių natūralių bambukinių tapetų pliusas - jie neblunka, taigi kambario interjeras ilgainiui nepraras savo patrauklumo ir atrodys šviežias. Be to, bambukiniai tapetai nepritraukia dulkių.

Populiariausi - viniliniai tapetai. Jie atsparesni plovimui ir saulės spindulių poveikiui.

Rinkdamiesi tapetus turėkite omenyje, kad suvynioti jie atrodo blyškesni nei išklijuoti ant sienos, todėl rinkdamiesi spalvą pagalvokite, ar nebus per ryšku.

Stambus tapetų raštas vizualiai mažina erdvę, smulkus - padidina.
Vertikalios juostos taip pat sumažina kambarį, tačiau paaukština lubas. Horizontalūs dryžiai sumažina patalpos aukštį, tačiau ištęsia kambarį. Kuo juostos platesnės, tuo mažesnis įspūdis, kad patalpa suspausta.

Jei kambarys tamsokas, rinkitės blizgius šviesių spalvų tapetus.

Nedidelėse patalpose nepatartina klijuoti tapetų, margintų stambiais, ryškiais ir kontrastingais raštais. Jei jų beprotiškai norisi, tuomet klijuokite tik vieną sieną.

Vieną sieną galima dekoruoti margais prabangesniais tapetais, likusias nudažyti ar išklijuoti neutralios spalvos pigesniais tapetais - kambarys atrodys ir įdomiai, ir prabangiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)