Per savaitę eismo įvykiuose sužeisti 109 žmonės, iš jų – 22 nepilnamečiai. Įvykiuose daugiausia nukentėjo keleiviai, 39 žmonės, 35 pėstieji ir 31 vairuotojas.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 20 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 6 mažiau, sužeista 36 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 138 neblaivius vairuotojus, pirminiais duomenimis, pradėti 79 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki gruodžio 22 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 186 žmonės, praėjusiais metais per tą patį laikotarpį keliuose žuvo 184 žmonės. Daugiausia įvykiuose žuvo vairuotojų – 77.

Savaitės eismo įvykiai

Gruodžio 20 d., trečiadienį, apie 16 val., Vilniuje, Šilo g., kylant į kalną, susidūrė trys automobiliai.

Prasidedant vakaro spūstims mašinos visiškai užtvėrė gatvę. Pirminiais duomenimis, susidūrė nedidelis sunkvežimis, pavėžėjimo paslaugų bendrovės „eTransport“ automobilis „Toyota“ ir visureigis „Audi“. Sunkvežimis, iš kurio ant kelio iškrito statinė, ir visureigis atsidūrė priešinguose kelkraščiuose, o sudaužyta „Toyota“ sustojo skersai kelio. Žmonės nenukentėjo.

Trečiadienį ši gatvė dėl avarijų paralyžiuojama jau antrą kartą. Apie 11.40 val. prie Šilo ir Viršupio gatvių sankryžos į medį rėžėsi automobilis „Volvo“. Medis užvirto ant važiuojamosios dalies.

Gruodžio 21 d., ketvirtadienį, Kaune, pradėjus snigti, vienas po kito pasipylė eismo įvykiai. Vairuoti sudėtingomis eismo sąlygomis, įgūdžių nepakako ir vienam jaunam vairuotojui. Dviejų metų stažo neturintis vaikinas įvažiavo į gyvenamojo namo tvorą. Bendrajam pagalbos centrui apie įvykį buvo pranešta apie 11.43 val.

Pasirodo, kad A. Mackevičiaus g. vaikino vairuotas „Ford“ taranavo gyvenamojo namo tvorą bei pakibo ant šlaito. Pirminiais duomenimis, vairuotojas buvo blaivus. Automobiliui ištraukti prireikė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos paslaugų. Pareigūnai sakė, kad šioje vietoje tokie ir panašūs įvykiai pasikartoja labai dažnai.

Gruodžio 22 d., penktadienio naktį, apie 0.45 val., Vilniuje, Žirnių g., girtas vairuotojas visiškai sudaužė iš „CityBee“ išsinuomotą kabrioletą „Porsche 718 Boxster“. Apie 50 tūkst. eurų kainuojantis automobilis sumaitotas labai smarkiai. Avarijos metu apgadintas ir vilkikas.

Kabrioletą vairavo 26 metų vyras. Pasak liudininkų, automobilis lėkė didžiuliu greičiu. Sprendžiant pagal pėdsakus (priekinio numerio radimo vietą, žymes ant atitvaro ir nuolaužų išsibarstymą), „Porsche“ sumėtė, mašina trenkėsi į priešingas eismo juostas skiriantį atitvarą, ėmė suktis ir rėžėsi į vilkiko puspriekabę. Po to kabrioletas nulėkė nuo kelio.

Iš Baltarusijos į Klaipėdą linų krovinį gabenęs vilkiko vairuotojas pasakojo, kad „Porsche“ jį prisivijo ir trenkėsi. Policijos pareigūnai įvykio vietoje nustatė, kad vairuotojas girtas - alkotesteris parodė 1,41 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)