Mažųjų dailininkų fantaziją pakurstę organizatoriai – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai – buvo maloniai nustebinti sulaukę tokios gausybės piešinių.

„Paskatinti susimąstyti apie svarbius dalykus užsiimant malonia veikla – tokia taktika bendraujant su vaikais turbūt yra tinkamiausia. Vaikų kūrybiškumu galima tik žavėtis, o tuo pačiu džiaugiamės ir puikiu tėvų, mokytojų įdirbiu – šie žmonės yra patys svarbiausi siekiant nuo pat mažų dienų mūsų visuomenės nariams diegti žinias apie sveiką gyvenseną, fizinio aktyvumo naudą“, – kalbėjo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė Gintarė Vasiliauskaitė.

Konkurso organizatoriai kėlė keturis svarbiausius uždavinius: prisidėti formuojant teisingą mokinių požiūrį į sveikatos sampratą, didinti jų domėjimąsi sveika gyvensena, paskatinti rinktis sveikas laisvalaikio formas, ugdyti vaikų kūrybiškumą.

Savo piešinius pateikusių 1-4 klasių mokinių įsivaizdavimai apie sveikatą buvo labai skirtingi, tad išrinkti nugalėtojus iš gausybės puikų darbų buvo sunku. Laimėtojų laukia organizatorių įsteigti prizai, o likusieji bus apdovanoti padėkos raštais. Gražiausius, originaliausius piešinius Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras panaudos savo informacijos sklaidos priemonėse.

Konkurse iš viso dalyvavo 15 uostamiesčio ugdymo įstaigų. Aktyviausi buvo Liudviko Stulpino, „Versmės“, Simono Dacho ir „Verdenės“ progimnazijų mokiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją