Mokymasis padeda suprasti, kas yra įdomu

Kai Darija buvo dar labai maža mergaitė, ji labai laukė kol pradės lankyti mokyklą. Dabar mokydamasi septintoje klasėje, ji papildomai lanko muzikos mokyklą, kur groja fortepijonu ir dar tik mokosi groti gitara. Nuo antros klasės Darija mokosi anglų kalbos, kurią šiuo metu tobulina anglų kalbos kursuose. Apie šiuos kursus ji sužinojo iš pažįstamų, todėl nusprendė išbandyti savo jėgas ir pagilinti anglų kalbos žinias. Atlikus kalbos lygio nustatymo testą Darija sužinojo, jog ji moka daugiau, nei didžioji dalis jos bendraamžių. Tai motyvavo tobulinti kalbėjimo įgūdžius, kad dar labiau galėtų juos įtvirtinti.

„Mokslas man yra būdas pagilinti žinias ir atrasti save, nes tada sužinai, kas labiausiai patinka. Taip pat tai padeda suprasti kur esi stipresnis, o kur silpnesnis. Man yra svarbu mokytis, nes bendras išprusimas ir mokymasis mokykloje padeda lengviau suprasti, kas tau įdomu. Tada yra lengviau pasirinkti ir susidaryti savo gyvenimo planą. Dar man anksti apie tai galvoti, bet man atrodo, kad dėl to ir yra svarbu gerai mokytis“,- tokiomis mintimis dalijosi šios istorijos herojė.

Anglų kalbos kursai padėjo pagilinti jau turimas žinias

Anglų kalbos kursuose Darija noriai mokosi, nes atmosfera juose yra visai kitokia negu mokykloje. Darbas nedidelėse grupėse padeda geriau susikoncentruoti, o buvimas su žmonėmis, norinčiais mokytis, padeda pačiai lengviau išmokti ir labai motyvuoja siekti dar geresnių rezultatų. Mokantis mokykloje, kaip teigia Darija, viskas buvo labai abstraktu, o būtent kursuose ji išmoko tikslaus žodžių tarimo ir taisyklingos gramatikos. Taip pat šiose pamokose nebūna nuobodu ir monotoniška, nes visa nauja medžiaga yra pateikiama paprastai ir suprantamai. Jai patinka, kad kursuose yra daug žaidimų ir anglų kalba yra taikoma ne vien užduotims atlikti. Darija rekomenduotų papildomai mokytis visiems, kurie nori pagilinti savo anglų kalbos žinias.

Darija Misiūnaitė

„Šiemet vykau su muzikos mokykla į konkursą užsienyje ir pajutau, kad man yra drąsiau ten važiuoti, nes tikrai neblogai moku anglų kalbą. Žymiai drąsiau bendravau angliškai nei anksčiau. Labiausiai kalbos mokėjimas praverčia ieškant informacijos, nes anglų kalba jos yra daugiau ir įvairesnės negu lietuvių kalba. Dabar mielai žiūriu ir filmus anglų kalba ar video klipus Youtube kanale, kurių anksčiau nežiūrėdavau“,- pasakojo Darija.

Net mokykloje, anglų kalbos pamokose ši septintokė renkasi sunkesnes užduotis, pavyzdžiui, atliko testą, kur galėjo rinktis, kurią dalį mokytoja vertins, žodyną ar gramatiką. Ji pasirinko gramatikos dalį ir sėkmingai atlikus visas užduotis, gavo geriausią įvertinimą. Kaip teigia Darija, ji neieško lengvesnio kelio, o mėgsta priimti gyvenimo iššūkius ir išbandyti savo jėgas. Kai pasiseka, tada ji be galo džiaugiasi savo pasiekimais.

Dienotvarkė ir laiko planavimas taip pat Darijai padeda daugiau visko spėti ir išmokti naujų dalykų. Tačiau svarbu yra išlaikyti balansą tarp mokymosi ir poilsio, todėl sekmadienius ji leidžia sau pailsėti.

Svarbiausia niekada nepasiduoti ir visada stengtis

Nors mokykloje Darija pasigenda aktyvesnių pamokų ir žaidimų, ji labai mėgsta mokytojus, kurie stengiasi dėl mokinių, kad jiems pamokos būtų kuo įdomesnės. Tuomet ir mokiniai su džiaugsmu jas lanko ir yra labiau motyvuoti gerai mokytis.

„Labai norėčiau ateityje sekti savo tetos, kuri dirba skrydžių vadove, pėdomis. Man atrodo šis darbas labai įdomus ir tikrai kažkada norėčiau ten dirbti. Labiausiai domintų medicina arba aviacija, dar tiksliai nežinau, bet tikrai kas nors susiję su tiksliaisiais mokslais, nes man jie sekasi. Norėčiau, kad viena iš tų sričių būtų mano karjeros kelias. Taip pat norėčiau savo gyvenimą susieti ir su muzika, bet ji greičiausiai bus tik būdas atsipalaiduoti, nusiraminti arba kartu su draugais pagroti laisvalaikiu. Šiais laikais tikrai yra labai daug pasirinkimų kuo gali būti ir kur studijuoti“,- savo ateities planais dalijosi ši ambicinga paauglė.

Savo bendraamžiams Darija pataria, „niekada nepasiduoti ir visą laiką stengtis daryti tai, kas nevisada būna malonu ir lengva, bet gali būti vertinga ateičiai“. Baigus mokyklą ji greičiausiai pasirinks studijas užsienyje, nes tiki, jog būtent ten ji gaus ne tik puikų išsilavinimą, bet ir taps savarankiška bei atsakinga už save. Ji tiki, kad įveikus savo silpnybes, galima priimti bet kokius gyvenimo iššūkius ir dižiuotis savimi juos įveikus.

KALBA – padeda pakeisti ateitį!

Užsakymo nr.: PT_79336123