aA
Nors šalyje dienos ir verslo pietų sąvokos dažnai vartojamos kaip sinonimai, maitinimo įstaigas įkūrę verslininkai teigia, kad iš tikrųjų po šiais žodžiais slypi skirtinga prasmė.
Verslo pietūs
Verslo pietūs
© Įmonės nuotr.

Verslo pietūs neturėtų tapti tik etikete, leidžiančia apeliuoti į didesnę pietų kainą – svarbu išpildyti čia atvykusio svečio lūkestį ne tik pasotinti pilvą, bet ir pailsėti ar sėkmingai užbaigti sandorį, įsitikinusi restorano „Vanille Lounge“ vadovė Živilė Norkevičiūtė.

„Šiandien įprasta verslo pietumis vadinti bet ką, kur tiekiamas maistas ir apeliuojama į aukštesnę jo kokybę bei kainą. Iš tikrųjų verslo pietūs prasideda nuo verslo pietų etiketo išmanymo. Visų pirma, skiriasi pietų trukmė. Verslo pietūs paprastai tęsiasi 1,5 valandos, o dienos pietums žmonės užbėga vos 40 minučių“, – cituojama verslininkės bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Anot jos, kuo ilgiau pietauja verslo klientai, tuo daugiau dėmesio jie skiria supančiai aplinkai. „Verslo pietų metu dažnas nori ne tik užtvirtinti ryšius su kolega, bet ir pailsėti. Todėl aplinka turi būti jauki ir švari, ausis pasiekti atpalaiduojanti muzika, neblaškyti aplinkiniai garsai ar kvapai. Čia didelis dėmesys skiriamas ir personalui – jis turi būti dėmesingas, bet ne įkyrus. Blogiausia, kas gali nutikti – jei padavėjas mėgintų jus pertraukti pačiame pokalbio įkarštyje“, – savi įžvalgomis dalinasi Ž. Norkevičiūtė.

Maisto kiekis ir kokybė – dar vienas rodiklis, pagal kurį galima spręsti, ar pietaujama verslo klasės restorane, ar tik taip pavadintame.

„Einame pietauti, kad pasisotintume, bet ne persivalgytume. Dažniausiai pietums renkamasi sriuba ir antras patiekalas, tad natūralu, kad suvalgius sriubos turėtų likti vietos sekančiam patiekalui. Sriubos perteklius – valgyklinių pietų bruožas. Vakar ruoštas maistas neturėtų būti tiekiamas jokiame save gerbiančiame restorane, o čia pat gaminami padažai, šviežiai kepama duona ar bandelės, vietoje auginami prieskoniai bei daržovės yra tai, kas restoranui suteikia išskirtinumo“, – dėsto verslininkė.

Anot jos, lankstus požiūris į klientų poreikius – dar vienas aukštesnės klasės pietų požymis. Be to, pastebi pašnekovė, vis dažniau klientai turi specifinių poreikių - netoleruoja glitimo, laikosi dietos, nevalgo mėsos ar kiaušinių. Dėl šios priežasties maitinimo įstaigoms, norinčioms prisitaikyti prie savo kliento, tenka plėsti dienos ar verslo pietų meniu. „Visai neseniai ir patys padidinome dienos pietų patiekalų skaičių nuo 3 iki 5“, - teigia verslininkė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, didelę įtaką daro ir tokios smulkmenos kaip stiklinė vandens ar paruošti stalo įrankiai. Anot verslininkės, juos verslo pietų atvykęs klientas turėtų rasti vos tik užsukęs į restoraną. „Pastabesni gali atkreipti dėmesį į tai, kad įrankius padavėjai dėlioja užsidėję baltas pirštinaites. Verslo klasės restorane darbuotojų apranga turi būti neišsišokanti, bet svarbiausia švari ir tvarkinga“, - įsitikinusi maitinimo įstaigos vadovė.

Pamėgusiems dalykinius pietus Ž. Norkevičiūtė pataria neskubėti užsisakinėti maisto, kuris byra, tęžta ar dėl kitų priežasčių gal būti sunkiai valgomas. Anot jos, geriausia, kad tokio maisto verslo pietų valgiaraštyje visai nebūtų, rašoma pranešime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įrašas apie medikų elgesį su gimdyvėmis sukėlė pasipiktinimų bangą: atsaką metė ir medicinos įstaigos, ir žinomi žmonės verslininkas atsiprašė (356)

Verslininkas Liudvikas Andriulis , kurio žmona laukiasi vaikelio, vakar savo socialinėje paskyroje...

Gydytoja apie košmariškas pirmąsias koronaviruso plitimo Lietuvoje savaites: koridoriai pilni karščiuojančių, dirbo paromis (205)

Per koronaviruso plitimo Lietuvoje laiką, mūsų šalyje, balandžio 9 dienos duomenimis, patvirtinti...

Lietuvių kilmės kovotojos Namajunas šeimoje – dvi koronaviruso aukos (41)

Paaiškėjo priežastis, kodėl iš prestižinio UFC turnyro pasitraukė lietuvių kilmės kovotoja...

Keliaujančių kontrolė šventinį savaitgalį: pasitikės žmonėmis, bet informaciją tikrins (214)

Visą šventinį savaitgalį, nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 val., bus ribojamas...

Eurogrupė susitarė dėl 500 mlrd. eurų paramos ES ekonomikai dėl pandemijos planui (64)

Eurogrupė (eurozonos finansų ministrų taryba) susitarė dėl Europos ekonomikos rėmimo plano per...

Gera naujiena iš JK – Johnsonas išleistas iš intensyvios terapijos skyriaus (166)

Ketvirtadienio vakarą britų žiniasklaida pranešė, kad nuo koronaviruso gydytas šalies premjeras...

Šventinėmis dienomis laukia permainingi orai (3)

Penktadienio dieną Lietuvos orus lems anticiklono, kurio centras įsitaisęs ties Danija, rytinis...

CNN: Čikagos apylinkėse ruošiamas laikinas 2 tūkst. kūnų talpos morgas (10)

Ilinojaus valstijos valdžia nurodė Čikagos apylikėse paruošti laikinąjį morgą , galintį...

10-ies minučių pokalbis trims draugams kainavo po 250 eurų: pažeidė karantino reikalavimus (436)

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti įrašas, jog 3 draugai iš Kauno buvo nubausti policijos, už...

Palangos verslininkas prognozuoja rekordinę vasarą: žmonės bijos atostogauti užsienyje, todėl važiuos ilsėtis pas mus (445)

Užkandžiais ir gėrimais visame Lietuvos pajūryje prekiaujantis Laurynas Rimavičius prognozuoja,...

|Maža didelių žinių kaina