Šiuo metu dauguma SUV automobilių pirkėjų įsivaizduoja, kad jie standartiškai komplektuojami su universaliomis padangomis, tačiau tai nėra tiesa. „Mes ruošiamės tai pakeisti“, – Ženevos automobilių parodoje sakė vienas „Michelin“ kompanijos vadovų Florentas Menegauxas.

Prancūzų kompanija sako, kad jų atsakymas šiai problemai – nauja padanga, kurios sukibimo ir stabdymo savybės, taip pat triukšmo lygis bei patvarumas atitinka vasarinėms padangoms keliamus reikalavimus, tačiau ji taip pat tinkama važinėti ir žiemos sąlygomis esant sniegui bei žemai oro temperatūrai.

Gegužę rinkoje pasirodysianti „Michelin CrossClimate“ padanga bus siūloma 15-17 colių dydžių, o 2016 m. debiutuos ir 18 colių dydis.

Įdomu tai, kad F. Menegauxo teigimu, kai kurie automobilių gamintojai jau pasirinko šias padangas kaip standartines keliems SUV modeliams. Tai reiškia, kad vairuotojai galės pamiršti sezoninę padangų keitimo rutiną tol, kol jos nesusidėvės.

Praėjusiais metais SUV automobiliai sudarė apie 20 proc. visos Europos naujų mašinų rinkos (iš viso – 2,5 mln. automobilių).

„Michelin“ prognozuoja, kad greitai „CrossClimate“ pagal populiarumą aplenks universalias padangas, kurių pardavimai Europoje siekia apie 10 mln. vnt. per metus. Tuo tarpu žieminių padangų metiniai pardavimai Europoje siekia 80 mln. vnt., t.y. apie 30 proc. visos rinkos.

„Michelin“ vadovas Jeanas-Dominique Senardas sako, kad apie 75 proc. europiečių visus metus važinėja vien tik vasarinėmis padangomis.
Michelin CrossClimate padanga
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)