Nors šis procesas itin svarbus verdant kiaušinius, neretai tenka pasistengti, norint išvirtą kiaušinį nulupti. Vienas netinkamas judesys vykdant šią užduotį gali viską sugadinti – trapus kiaušinio paviršinis sluoksnis bus suardytas. Vis tik laikas atsisveikinti su nesėkmėmis ir išbandyti kelis nesudėtingus metodus, padėsiančius kietai išvirtą kiaušinį nulupti lengvai ir paprastai, rašo food.ndtv.com.
1.Valgomosios sodos metodas
Soda – šarminė medžiaga. Įbėrę arbatinį šaukštelį sodos į vandenį, kuriame verdate kiaušinius, paversite jį šarminiu, o tai savo ruožtu susilpnins ryšį tarp kiaušinio baltymo ir lukšto ir palengvins kiaušinio lupimo procesą. Sodos į vandenį berkite jau panardinę į jį kiaušinius.
2.Sukimo metodas
Išvirtus kiaušinius sudėkite į stiklinį indą su šaltu vandeniu, tada stiklainį pradėkite sukti, kad imtų judėti kiaušinius semiantis vanduo. Šio proceso metu turi atsirasti smulkių lukšto įtrūkimų, kurie padės nulupti kiaušinius paprasčiau.
3.Ridenimo technika
Švelniai pirštų galais paridenkite išvirtus kiaušinius ant pjaustymo lentelės. Smulkūs ridenimo metu atsiradę įtrūkimai leis juos nulupti daug paprasčiau.
4.Karšto vandens metodas
Ketindami virti kiaušinius dėkite juos į karštą vandenį. Taip jie išvirs greičiau, baltymai nespės pasiekti itin aukštos temperatūros, o membrana nespės tvirtai prilipti prie lukšto.
5.Atvėsinimo technika
Visada prieš nulupdami kiaušinius juos atvėsinkite. Labai šalto vandens vonelėje juos laikykite mažiausiai 15 minučių arba palikite šaldytuve nakčiai. Jei atvėsinsite virtus šviežius kiaušinius šaldytuve, juos pavyks nulupti be didesnių sunkumų.