aA
Nacionalinė šefų rinktinė, besiruošdama dalyvauti kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, surengė dar vieną šventinę vakarienę Kaune, restorane „Sala“. Komandai tai buvo puiki treniruotė, o vakarienės dalyviams – tikra gurmaniška šventė.
Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Šefai pristatė savo konkursinius patiekalus

Jaukioje erdvėje dalyvavę daugiau nei šimtas dalyvių ragavo tris patiekalus: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Užkandį pristatė viešbučio „Novotel“ šefas Vytautas Zdanauskas: „Pasirinkome gaminti karštą užkandį. Tai – kepta arktinė menkė su saldžia bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Tikiuosi, kad tokia skonio variacija patiko ir jums.“

Renginį ir šefus pristatęs aktorius Aleksandras Kleinas kalbino šefą Artūrą Braslauską, kuris anksčiau taip pat buvo Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas: „Varžybose netrūkdavo iššūkių, tačiau tikiu, kad dabartinė patirtis ir šių metų komandos sudėtis parneš Lietuvai aukštas pozicijas ir bilietus į pasaulinę kulinarijos olimpiadą.“

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Pagrindiniam patiekalui buvo pasirinkta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Už karštą patiekalą atsakingas restorano „Siesta“ šefas Jaroslavas Orševskis pasakojo: „Jautiena, kurią vešimės į varžybas ir gaminome dabar, yra lietuviška – patirtis rodo, kad ją gaminti yra lengviausia ir išgauname geriausią rezultatą. Tikiu, kad šiame patiekale turėjote pajusti ir saldumą, ir rūgštumą, ir kartumą, ir kitus skonio pojūčius.“

Vakarienę vainikavo konditerės Tomos Piskarskaitės (restoranas „Amandus“) kurtas desertas: bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas. Egzotiškų skonių derinys nepaliko abejingų.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Trumpai apie varžybas ir komandą

Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23–29 d. Liuksemburge.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, ir Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“; Jaroslavas Orševskis, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornikas; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenijus Volkovas, viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius“, Edgaras Rutkauskas, restoranas „Dia“; Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“.

Šventinė vakarienė
Šventinė vakarienė
© L. Kondratės nuotr.

Nacionalinių komandų rungtis, kurioje kovosime su pasaulio šalių virtuvės virtuozais, susideda iš dviejų dalių: ART stalo ir karštosios virtuvės. Pastarojoje 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų trijų patiekalų porcijų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Šiuos tris konkursinius patiekalus ragavo ir vertino Kaune surengtos šventinės vakarienės dalyviai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

D+Roma Macijauskaitė

Vieno didžiausių prekybos tinklų tvarumo vadovas papasakojo, kas daroma su besibaigiančio galiojimo maisto produktais: šiukšlyne nepūva

„Ši tema – mano arkliukas, tad neužsičiaupdamas galiu kalbėti visą dieną“, – dar prieš...

Nenustygstantis nusikaltėlis jau užsitarnavo bukiausio metų bėglio titulą: savo progos sulaukė teisme (5)

Pirmadienį į Druskininkų teismą nuosprendžio išklausyti atvežtas Gediminas Akelis išlaukė...

Baltieji rūmai: Bidenas pagrasino Putinui ekonominėmis sankcijomis dėl Ukrainos (106)

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį per virtualias derybas perspėjo Rusijos prezidentą...

Grumtynėmis virtusiose rungtynėse bilietą į Čempionų lygos aštuntfinalį nugvelbė „Atletico“

UEFA Čempionų lygoje grupių varžybų etapą užbaigė pusė komandų – trečiadienio vakarą...

Seimo Užsienio reikalų komitetas ragina nutraukti „Belaruskalij“ tranzitą (106)

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) ragina nedelsiant nutraukti vienos didžiausių pasaulyje...

Prieš šventes lietuvaičiai plūste plūsta į Lenkiją: šiemet – toli gražu ne vien tik dėl maisto pasidalino lenkiškomis kainomis (207)

Nemaža dalis pietinio Lietuvos pakraščio gyventojų prieš šv. Kalėdas ir Naujuosius metus skuba...

Antroje savaitės pusėje orai keisis: pradės snyguriuoti, pakils vėjas

Trečiadienio dieną mūsų orus lems aukštesnio slėgio laukas, tad kritulių jau nelaukiama.

Tokius audinius anksčiau naudodavo tik baldų apmušalams: dabar tai – mados klyksmas (4)

Iškritęs baltas sniegas – dar ne ženklas, kad laikas pamiršti išpuoselėtus gėlynus....

D+Edmundas Jakilaitis

Apie karybą: mūšis, kuris sustabdė bolševikinės revoliucijos plitimą (2)

Šįkart pokalbyje „Apie karybą“ su Vilniaus universiteto karo istoriku dr. Kęstučiu Kilinsku...