„Išgirdę žinią, kad šventinėje sostinėje nebus Kalėdų traukinuko, įmonėje priėmėme skubų sprendimą išgelbėti Kalėdų traukinuką ir padovanoti jį vilniečiams ir miesto svečiams. Būdamas pagrindiniu naujienų portalu Lietuvoje, DELFI jaučia pareigą aktyviai prisidėti prie visuomenei svarbių įvykių. Sutelkus pastangas ir prisijungus partneriui – CITADELE bankui – traukinukas tapo realybe. Tikimės, kad DELFI iniciatyva Vilniuje važinėsiantis traukinukas džiugins gausų būrį tėvelių ir jų vaikų!“ – įsitikinęs DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Sužinoję, kad Kalėdų traukinuko Vilniuje nebus tik todėl, kad miesto savivaldybei pritrūko kelių dešimčių tūkstančių eurų, ilgai nesvarstėme. Kalėdos – didžiausia metų šventė mūsų klientams, mūsų visų vaikams, draugams, artimiesiems. CITADELE bankas – socialiai atsakingas bankas, todėl jaučiame pareigą pasidalinti artėjančių Kalėdų džiaugsmu su kitais. Mums garbė būti banku, kuris vaikams grąžins Kalėdų traukinuką, o Vilniaus miesto gyventojams ir miesto svečiams – šventinę nuotaiką,“ – sako CITADELE banko valdybos pirmininkas Skirmantas Jareckas.

Savivaldybė taip pat labai džiaugiasi, kad atsirado iniciatyvių ir stiprių partnerių, kurie neliko abejingi ir nusprendė padovanoti vilniečių pamėgtą kalėdinę pramogą.

„Džiaugiuosi, kad šiemet į miesto kvietimą kurti Kalėdų nuotaiką kartu atsiliepė tiek daug kūrybingų bendruomenių, dosnių verslo organizacijų, savanorių ir geros valios vilniečių. Visų bendromis pastangomis ir iniciatyvomis – nuo centrinių aikščių iki pat atokesnių nuo centro rajonų – šiemet sklinda Kalėdų šviesa ir pramogos, kuriomis kviečiu dalytis su savo artimaisiais, draugais ir kaimynais“, – už dovanas Vilniui dėkojo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nuo gruodžio 14 dienos 12 val. Kalėdų traukinukas pradės savo šventinę kelionę atnaujintu maršrutu po Vilniaus gatves. Vienu svarbiausių Kalėdų atributu tapęs traukinukas vienu metu talpins 48 asmenis (būtent tiek sėdimų vietų jame bus). Kelionės traukinuku po pagrindines Vilniaus Kalėdų grožybes kaina – 2 eurai, o vaikai iki 7 metų, neužimantys atskiros vietos ir įsitaisę tėveliams ant kelių, traukinuku galės keliauti nemokamai.

Naują Kalėdų traukinuko maršrutą galite pažiūrėti čia, paspaudę šią nuorodą. Jis aplankys visas šventiškiausias sostinės vietas – Eglutę ir kalėdinių gardumynų miestelį Katedros aikštėje, Rotušės aikštėje įkurtą eglutę-labirintą ir kt. vietas. Traukinukas bus šildomas, todėl tėvams neverta rūpintis, kad vaikai sušals. Be to, traukinuke skambės kalėdinė muzika, kuri privers mažylius pasijusti tarsi pasakoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)