Šiemet kaklaraiščiai pabuvojo Minsko istorijos muziejuje, kur jais net pusantro mėnesio stebėjosi Baltarusijos gyventojai ir svečiai. Parodą matė ir Kriukų žmonės, o į Joniškio žemės ūkio mokyklą ji atkeliavo iš Žagarėje vykusios Kleckų šventės. Ši, aštunoji paroda, proginė – „Kalėdiniai kaklaraiščiai“.

Kaklaraiščiais pasigerėti bus galima iki Trijų Karalių
Kolekcininką labiausiai domina proginiai, žinybiniai, netradiciniai kaklaraiščiai, kurių sukaupta per 1000. Jo iniciatyva sukurtas ne vienas specialus, taip pat ir Lietuvos vardo 1000-ečiui skirtas kaklaraištis.

Šiemet Lietuvos Radijas šventė 88-tą gimtadienį. Lygiai pusę – 44 metus – per jį skambėjo ir Juozo Šalkausko balsas, beveik tiek metų veda respublikines dainų ir šokių šventes. Juozo balsą girdime ir Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse sportinių šokių varžybose, daugelyje kitų pramoginių susibūrimų. Gerą krūvą per keturis dešimtmečius jo įgarsintų knygų klauso aklieji. Juozas Šalkauskas dažnai nepakeičiamas Prezidentūros, Vyriausybės bei Seimo renginiuose. Dalyvauja literatūros vakaruose kaip deklamatorius, tapo „Poezijos pavasario“ skaitovų laureatu, LRT kalbos grynuoliu.

Kaklaraiščiais pasigerėti bus galima iki Trijų Karalių

Parodą galima aplankyti iki Trijų Karalių – sausio 6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją