Nuo lapkričio pabaigos daugumoje didžiųjų Europos miestų tradiciškai rengiamos kalėdinės mugės. Jos garsėja sena istorija, šventiška atmosfera, išskirtiniais kvapais, skoniais ir suvenyrais. Vilnius šiemet taipogi kviečia apsilankyti pagrindinėse miesto aikštėse šurmuliuojančiame Kalėdų miestelyje.

Įžengę pro miestelio vartus, lankytojai vienuose šventiniuose nameliuose galės įsigyti originalių kalėdinių dovanų, kituose paskanauti čia pat gaminamų patiekalų ir konditerijos gaminių.

„Džiaugiamės, kad šiais metais prekybininkai drąsiau dalyvauja Kalėdų miesteliuose, jau dabar galima teigti, jog lyginant su praėjusiais metais lankytojų srautas ir susidomėjimas yra didesnis, o ir patys miesteliai tapo ne tik didesni, tačiau ir siūlantys įvairesnį asortimentą“, - sako Vilniaus kultūros centro direktorius Paulius Jurgutis.

Čia galima paragauti ne tik tradicinio kalėdinio gardėsio – keptų kaštonų, paskanauti tortilijų su strutiena ar kvapnios ėrienos sriubos, bet ir įsigyti skainiausių konditerijos gaminių. Nepamiršti liko ir mėgstantys tradicijas, miesteliuose galima įsigyti įvairiausių vietinių gamintojų, ekologiškų maisto produktų, pasilepinti skrudintais riešutais, meduoliais, karšto vyno gėrimu, karštu šokoladu bei rasti ypatingų rankų darbo dovanų. 

Taip pat, Kalėdų miestelyje esančiame Katedros aikštėje lankytojus kviečiame dalintis kalėdine šiluma ir gerumu bei įsigyti neįgaliųjų asmenų draugijų ir dienos centrų narių padarytų rankų darbo suvenyrų, už kuriuos visos surinktos lėšos bus skirtos kiekvienos draugijos veiklai.

Miestelių lankytojus džiuginanti ir kalėdinę atmosferą kurianti muzika buvo atrinkta radijo stoties OPUS 3 laidų vedėjo Richardo Jonaičio.

Kalėdų miestelis Katedros aikštėje veiks iki 12.31 d. nuo 11.00 – 21.00 val. Rotušės aikštėje įsikūres Kalėdų miestelis lankytojų lauks iki 01.11 d. nuo 12.00 – 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)