Projektas skirtas neformaliojo, gatvės jaunimo ir viso Klaipėdos jaunimo užimtumui skatinti. Jo esmė – turiningo laisvalaikio formų paieška, ypatingą dėmesį skiriant mažiau galimybių turinčiam, mažiau motyvuotam jaunimui, kuris dėl įvairių priežasčių neturi galimybių ar nenori įsitraukti į jaunimo veiklos pasiūlymus.

Atviros jaunimo erdvės, įsikūrusios pietinėje miesto dalyje, I. Simonaitytės g. 24, nuolat kviečia prisijungti prie veiklų, tapti savanoriais organizuojamuose renginiuose. Įvykdžius Projekto priemones, Atvirose jaunimo erdvėse sukurtos palankesnės sąlygos, kad jaunimas dalyvautų konkrečiose veiklose, ypač siekiant įtraukti švietimo veikloje ir darbo rinkoje nedalyvaujančius jaunus žmones. Erdvių darbuotojai organizuoja veiklas, atitinkančias jauno žmogaus poreikius ir prisidedančias prie asmenybės tobulinimo, socialinių, darbo rinkai reikalingų ir gyvenimo įgūdžių ugdymo.

Pagal projektą ,,Jaunas žmogus“ šią vasarą Atvirose jaunimo erdvėse atlikti rekonstrukcijos darbai – pakeista apšvietimo sistema, elektros instaliacija, santechnika, įrengti dušai, ventiliacija ir priešgaisrinė signalizacija, garso izoliacija, sumontuotos žaliuzės. Taip pat nupirkta baldų, muzikos instrumentų, kompiuterinės, garso ir vaizdo technikos.

Projektas ,,Jaunas žmogus - tobulėjančios visuomenės garantas” yra finansuojamas tarptautinio bendradarbiavimo tarp sienų Latvijos - Lietuvos programos lėšomis.

Pasibaigus projektui, Klaipėdoje veikiančiose BĮ Klaipėdos jaunimo centro Atvirose jaunimo erdvėse bus ir toliau patogesnėmis sąlygomis, naujesnėmis priemonėmis ir naudojant patogų inventorių organizuojami įvairūs renginiai, įvairaus profilio veiklos, patirties mainai. Garso ir vaizdo studijoje, kurioje naujausia muzikos, kino, garso ir vaizdo įranga, pritaikyta jaunimo saviraiškai, uostamiesčio jaunimui bus sudarytos sąlygos turiningai leisti laisvalaikį. Visos organizuojamos veiklos yra nemokamos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją