Taip, žinome, kad norėjote išgirsti visai ne tai. Ir nesakome, kad norint atsikratyti raukšlelių reikia bėgti maratoną (efektas gali būti visai priešingas). Tačiau teigiame, kad, kaip sako YAS sporto centrų įkūrėja, knygos „The No Om Zone“ autorė Kimberly Fowler, esti jauninamosios jogos pozos, kurias lengvai galite įtraukti į savo pratimų režimą.

Šias pozas iš kitų išskiria tai, kad jų metu „galva atsiduria žemiau juosmens“, sako Fowler. Šis veiksmas priverčia kraują subėgti į galvą, gerina kraujotaką, ypač veido ir galvos srityje, į odą geriau pasiskirsto deguonis ir maistinės medžiagos. Veidas atrodys jaunesnis ir skaistesnis.

Jau net neminėsime to, kad šie ir kiti pratimai padeda stimuliuoti medžiagų apykaitą ir kūnas pašalina nereikalingas medžiagas. To rezultatas - spindinti oda. Atlikdami šiuos pratimus, kvėpuojate giliau, taip kraujas geriau pasiskirsto po kūną. O užvis geriausias dalykas - skirtingai nei jūsų prabangūs kremai, šie judesiai nekainuos jums nei cento.

Plūgas

Atsigulkite ant nugaros, pakelkite kojas devyniasdešimties laipsnių kampu. Rankas ištieskite palei kūną. Atsispirdami rankomis, pakelkite kojas į viršų ir virš galvos. Jei negalite pasiekti kojų pirštais grindų, pusiausvyrą išlaikykite uždėję rankas ant nugaros ir prilaikydami save. Jei pasiekiate pirštais grindis, sunerkite rankas ant nugaros. Laikykite 45 sekundes ir švelniai išeikite iš pozos.

Žvakė

Atsigulkite ant nugaros, rankos šalia kūno, delnai į grindis. Pakelkite kojas į viršų ir virš galvos, kaip kad ankstesnėje plūgo pozoje. Rankas uždėkite ant nugaros apačios, išskėsdami pirštus. Lėtai pakelkite kojas į viršų viena po kitos. Pasistenkite ištiesinti kūną. Laikykite vieną-tris minutes, švelniai išeikite iš pozos.

Žemyn žiūrintis šuo

Atsiklaupkite ant kelių, atsiremkite delnais į grindis. Rankos turi būti pečių plotyje. Pamažu atsistokite ant kojų, jūsų kūnas turi sudaryti apverstą V raidę. Kojos turi būti pečių plotyje. Pabandykite kulnus nuleisti ant grindų, tiesinkite nugarą, atpalaiduokite kaklą.

Lenkimasis į priekį

Kojos turi būti klubų plotyje. Lenkitės nuo klubų ir stenkitės pasiekti kojų pirštus. Atpalaiduokite kaklą ir sukryžiuokite rankas. Išlaikykite nuo 45 sekundžių iki minutės.

Delfinas

Atsiklaupkite ant grindų, alkūnes sudėkite ant grindų pečių plotyje, sunerkite pirštus. Alkūnėmis tvirtai įsispirkite į grindis ir ištiesinkite kojas į žemyn žiūrinčio šuns pozą. Pažvelkite į priekį ir pajudėkite krūtine į priekį, kol galva atsidurs tiesiai virš rankų. Palaikykite taip kelias sekundes ir tuomet sugrįžkite ten, nuo kur pradėjote. Kartokite penkis-dešimt kartu. Jei judėti per daug sunku, tiesiog išlaikykite pozą nejudėdami apie 45 minutes.

Žuvis

Atsigulkite ant nugaros. Rankas, delnais žemyn, sudėkite po užpakaliu. Įsispirkite alkūnėmis į grindis, kad sau padėtumėte pakelti krūtinę link lubų, ištieskite nugarą. Alkūnes pabandykite priartinti vieną prie kitos, kad dar labiau pakeltumėte krūtinę. Atloškite galvą, švelniai padėkite ant grindų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)