„Septynios kalėdinės pėdos“ – tai Klaipėdos miesto savivaldybės iniciatyva rengiamas koncertų ciklas, kuris startuos šį šeštadienį, gruodžio 8 d., 16 val., ir tęsis iki gruodžio 23 d.

Iš viso šį bei ateinančius savaitgalius iki švenčių Teatro aikštėje bus surengti septyni koncertai, kuriuose pasirodys Klaipėdos brass kvintetas bei Klaipėdos muzikinio teatro solistas, dainininkas Kęstutis Nevulis, pasaulinį pripažinimą pelniusi atlikėja Rasa Serra su grupe, studijos „Grock“ auklėtiniai, Muzikinių žmonių grupė „Inetelligence 8“, Vilius ir Violeta Tarasovai kartu su Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro studijos “Junior city jazz” vaikais, Evelina ir Gytis Šimelioniai, Steponas Januška su savo studentais.

Koncertų ciklas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto. Pasak organizatorių, Pėda yra vienas iš Klaipėdos miesto simbolių, žyminčių tiek mūsų miesto pavadinimą, tiek jam savo mintis, darbus atidavusių žmonių palikimą bei jų atminimą. Tad ir koncertų ciklas sumanytas tarsi gerų darbų ir linkėjimų įspaudas, kurį norima palikti miestiečių širdyse belaukiant gražiausių metų švenčių.

Kiekvieno iš septynių koncertų metu atlikėjai kvies pamąstyti ir palinkėti vienas kitam bei ateities kartoms septynių tikrųjų vertybių, tarp kurių - meilė, sveikata, draugystė, tikėjimas, o taip pat džiaugsmas, laimė ir pilnatvė.

„Džiaugiamės mieste besikuriančia švenčių laukimo atmosfera. Tikimės, kad ir mūsų koncertas prie jos prisidės. Į repertuarą atrinkome pačias pozityviausias, svajingiausias, viltingiausias dainas, labiausiai tinkančias šiam laikotarpiui“, - sakė Violeta ir Vilius Tarasovai, pasirodymą rengiantys kartu su studijos “Junior city jazz” jaunaisiais atlikėjais.

„Be jokios abejonės, repertuare skambės kalėdinės dainos, kurias visą mėnesį ar net daugiau iki švenčių dainuoja visas pasaulis, - priduria vieną iš pasirodymų kartu su savo studentais ruošiantis dainininkas, grupės „Studija“ solistas bei vokalo dėstytojas Steponas Januška. – Nors tai Advento laikotarpis, tačiau Lietuvoje vis labiau įsigali tradicijos, kai žmonės nori dalintis švenčių, stebuklo laukimu, ieško būdų, kaip ištęsti tą pakilų laukimo jausmą. Mes, atlikėjai, pasistengsime nuo scenos visa tai perteikti klaipėdiečiams ir miesto svečiams.“

Anot S. Januškos, net ir jo, didžiulę patirtį turinčio atlikėjo, karjeroje, gyvo garso pasirodymai po atviru dangumi žiemos laikotarpiu, nėra toks dažnas reiškinys, tad klaipėdiečių laukia išties išskirtinis Kalėdų laukimas su mylimais miesto muzikantais bei kalėdine muzika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)