1. Raskite bent 10 min.

Jei atrodo, kad niekam neturite laiko, atsiverskite dienotvarkę ir raskite bent 10 laisvų minučių per dieną. Ryte atsikelkite anksčiau ir padarykite mankštą. Važiuokite į darbą dviračiu. Per pietų pertraukėlę padarykite keletą tempimo, atsipalaidavimo pratimų. Su drauge susitikite ne kavinėje, o parke: pasivaikščiokite ar pasivažinėkite riedučiais. Pati pajusite, kad sportas neša džiaugsmą ir panorėsite šį laiką prailginti.

2. Pradėkite pamažu.

Nesiimkite neįgyvendinamų planų. Jei nusprendėte lankyti sporto salę, jogos pamokas, pasirinkote kitą sporto šaką, nešturmuokite jos iškart. Pradžiai užteks valandos fizinio aktyvumo 2–3 kartus per savaitę. Užsibrėžę per daug, galite pakenkti sveikatai, be to, kardinaliai pakeitus gyvenimą, pokytis ims erzinti, didesnė tikimybė mesti pradėtą veiklą.

3. Išlaikykite pokytį bent tris mėnesius.

Jei pasiryžote sportuoti, daryti rytinę mankštą, vakarais bėgioti – išlaikykite ritualą bent tris mėnesius. Iš pradžių naujovė vargins, norėsis grįžti prie senųjų įpročių, tačiau per tris mėnesius pajusite, kad naujoji veikla įsitvirtino jūsų dienotvarkėje, ji ima teikti jums džiaugsmą ir netgi norisi dar!

4. Motyvuokite save.

Bus dienų, kai norėsis viską mesti. Atsakykite į klausimą, kodėl norite sportuoti: gal tikitės sustiprinti sveikatą, numesti svorio, pagražinti kūno formas, labiau patikti sau ir kitiems? Užsirašykite tikslą, kurio sieksite ir, kai pristigs motyvacijos, vėl jį prisiminkite.

5. Išbandykite įvairias veiklas.

Jums nepatinka sporto salėje (išbuvote joje tris mėnesius, bet džiaugsmo nepajutote)? Nepraraskite vilties. Vasara – idealus metas įvairioms sporto šakoms išmėginti. Nesvarbu, koks jūsų amžius, niekada nevėlu išmokti plaukti, važiuoti riedučiais, dviračiu, irkluoti baidarę, išmėginti jogą, aerobiką, tenisą, golfą, savigyną, kalanetiką... Duokite laisvę fantazijai!

6. Pasiimkite kartu draugę.

Jei nedrąsu imtis naujos sporto šakos arba trūksta motyvacijos – pasikvieskite kartu draugę arba prisijunkite prie tos, kuri jau sportuoja. Daliai moterų lengviau siekti tikslo, kai jo siekia ne vienos.

7. Pasitelkite profesionalią pagalbą.

Jei nuo sporto stabdo tai, kad niekada nebuvote sporto salėje arba nežinote, koks sportas, kokie pratimai jums labiausiai tiktų, pasitelkite profesionalią pagalbą. Kiekviename sporto klube yra asmeniniai treneriai, visada pasiruošę padėti. Treneris gali ne tik patarti, bet ir motyvuoti siekti tikslo, patarti, kaip jo pasiekti greičiau.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos Užs. Nr. 2016-DJ-04/1