aA
Karštą vasaros dieną vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas siūlo atsigaivinti šalta netikėtų skonių sriuba. Nesunkiai paruošiama, gaivi ir vasariška sriuba iš šviežių vietinių produktų primins garsųjį ispanišką gaspačą.

Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas parodė, kaip galima varijuoti skirtingais skoniais ir patiems pasigaminti išskirtinio skonio patiekalą.

Reikės:

  • šlakelio laimo sulčių
  • 20–30 g meliono
  • obuolio skiltelės
  • šlakelio linų sėmenų aliejaus
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 5 vnt. šviežių žirnių
  • 1 vnt. ridikėlio
  • 30–40 g pomidorų
  • 2–3 vnt. smidrų
  • 2 vnt. marinuotų agurkėlių
  • 1 vnt. šviežio agurko
  • šlakelio tabasko padažo
  • druskos ir pipirų
  • 150 ml trintų pomidorų sulčių
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas
© Organizatorių nuotr.


Gaminimas:

Į trintų pomidorų sultis įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį tabasko padažo, alyvuogių aliejaus, laimo sulčių. Viską išmaišykite.

Į atskirą indą supjaustykite meliono riekelę, marinuotus ir šviežius agurkus, ridikėlius, smidrus, suberkite šviežius žirnius. Įspauskite šlakelį laimo sulčių. Susmulkinkite obuolio skiltelę ir perpjaukite vyšninius pomidorus, juos taip pat suberkite į tą patį indą. Galų gale įpilkite šlakelį alyvuogių ir linų sėmenų aliejaus. Įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite.

Viską užpilkite pomidorų sultimis. Papuoškite žirnių daigais.

Skanaus!

Šefo Deivydo Praspaliausko vasaros receptas: nesunkiai paruošiama išskirtinio skonio sriuba
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

D+Roma Macijauskaitė

Vieno didžiausių prekybos tinklų tvarumo vadovas papasakojo, kas daroma su besibaigiančio galiojimo maisto produktais: šiukšlyne nepūva

„Ši tema – mano arkliukas, tad neužsičiaupdamas galiu kalbėti visą dieną“, – dar prieš...

Nenustygstantis nusikaltėlis jau užsitarnavo bukiausio metų bėglio titulą: savo progos sulaukė teisme (5)

Pirmadienį į Druskininkų teismą nuosprendžio išklausyti atvežtas Gediminas Akelis išlaukė...

Baltieji rūmai: Bidenas pagrasino Putinui ekonominėmis sankcijomis dėl Ukrainos (105)

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį per virtualias derybas perspėjo Rusijos prezidentą...

Grumtynėmis virtusiose rungtynėse bilietą į Čempionų lygos aštuntfinalį nugvelbė „Atletico“

UEFA Čempionų lygoje grupių varžybų etapą užbaigė pusė komandų – trečiadienio vakarą...

Seimo Užsienio reikalų komitetas ragina nutraukti „Belaruskalij“ tranzitą (104)

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) ragina nedelsiant nutraukti vienos didžiausių pasaulyje...

Prieš šventes lietuvaičiai plūste plūsta į Lenkiją: šiemet – toli gražu ne vien tik dėl maisto pasidalino lenkiškomis kainomis (207)

Nemaža dalis pietinio Lietuvos pakraščio gyventojų prieš šv. Kalėdas ir Naujuosius metus skuba...

Antroje savaitės pusėje orai keisis: pradės snyguriuoti, pakils vėjas

Trečiadienio dieną mūsų orus lems aukštesnio slėgio laukas, tad kritulių jau nelaukiama.

Tokius audinius anksčiau naudodavo tik baldų apmušalams: dabar tai – mados klyksmas (4)

Iškritęs baltas sniegas – dar ne ženklas, kad laikas pamiršti išpuoselėtus gėlynus....

D+Edmundas Jakilaitis

Apie karybą: mūšis, kuris sustabdė bolševikinės revoliucijos plitimą (2)

Šįkart pokalbyje „Apie karybą“ su Vilniaus universiteto karo istoriku dr. Kęstučiu Kilinsku...