Savaitės eismo įvykiuose daugiausia nukentėjo keleivių – 22, taip pat 21 keleivis ir 14 pėsčiųjų (visi suaugę pėstieji buvo sužeisti ne pėsčiųjų perėjose). Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė 3 eismo įvykius: sužeisti 4 žmonės.

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 8 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 4 mažiau, sužeista 10 mažiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 90 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki rugpjūčio 18 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 121 žmogus, t. y. 8, arba 7 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 52, tarp jų – 7 motociklų ir 2 mopedų, ir pėsčiųjų – 37 (iš jų 18 – tamsiuoju paros metu).

Avarija pareikalavo jaunos merginos gyvybės

Policijos departamentas praneša, kad rugpjūčio 19 d. pavakarę Alytaus rajone, kelyje Seirijai - Gudeliai trys jaunuoliai „per plauką“ išvengė galimų tragiškų pasekmių apvirtus automobiliui.

Nesuvaldytas automobilis „Renault Scenic“ dėl viršyto saugaus greičio nuvažiavo nuo kelio, du kartus vertėsi ir atsidūrė pakelės griovyje. Jaunuolių mašina dabar yra nepataisomai sudaužyta.

Visi trys jauni vyrai buvo visiškai girti, nė vienas iš jų neprisipažino vairavęs. Vienas automobilyje važiavęs vyras buvo sužeistas ir išvežtas į ligoninę, kiti du - į policijos komisariatą. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaune, netoli IX forto įvyko tragiška nelaimė. Rugpjūčio 20 d. apie 23.00 val. kelyje A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, Kauno link, jauna moteris (gim. 1997 m.) nesuvaldė vairuojamo automobilio „BMW 318“.

Ji trenkėsi į atitvarus ir išvažiavo į priešingos krypties eismą. Ten mergina kaktomuša susidūrė su priešais atvažiuojančiu vilkiku. Žmonės dar bandė pagelbėti vairuotojai, tačiau jau buvo per vėlu.

Vos 19 metų turinti mergina žuvo eismo įvykyje.

Eismo įvykiuose sužaloti vairuotojai ir keleiviai

Rugpjūčio 22 d. apie 11.14 val., Panevėžyje, Nemuno - Parko gatvių sankryžoje susidūrė du automobiliai. Automobilį „Renault Megane Scenic“ vairavo blaivus panevėžietis (gim. 1935 m.). Šis važiuodamas Nemuno gatve nuo Klaipėdos gatvės pusės ir sukdamas į kairę, į Parko g., nepraleido priešais Nemuno gatve tiesiai važiavusio automobilio „Audi A4“ ir su juo susidūrė.

Eismo įvykio metu nukentėjo blaivi automobilio „Audi A4“ vairuotoja (gim. 1995 m.) ir keleivis (gim. 1989 m.), bei automobilio „Renault Megane Scenic“ keleivė (gim. 1937 m.). VšĮ Respublikinė Panevėžio ligoninė „Audi A4“ vairuotojai diagnozuotas stuburo juosmens dalies, kaklo ir nugaros sumušimai, keleiviui – stuburo juosmens dalies ir nugaros sumušimai, „Renault Megane Scenic“ keleivei diagnozuotas krūtinės sumušimas.

Rugpjūčio 22 d. 19.23 val. Šiauliuose, Tilžės gatvėje neblaivus vairuotojas (2,52 prom.) pateko į eismo įvykį. Vyras atsitrenkė į kelio atitvarus, kliudė šalia važiavusį kitą automobilį ir rėžėsi į apšvietimo stulpą su kelio ženklais.

Po eismo įvykio automobilis „Kia Sorento“ atsitrenkė į stulpą, vairuotojas (gim. 1974 m.) buvo prispaustas. Ugniagesiai gelbėtojai atidarė automobilio dureles laužtuvu, atitraukė sėdynę. Vairuotojas be sąmonės ištrauktas ir perduotas medikams.

Išgelbėtas vairuotojas dėl daugybinių sumušimų ir nubrozdinimų, kelio žaizdos, nosies kaulo, kaklo slankstelio, šonkaulių lūžių gydomas ligoninėje.

Ketvirtadienio popietę, Gargžduose, Vingio gatvėje susidūrė automobiliai „Ford“ ir „Fiat“. Avarija įvyko kai nesaugiai iš kiemo išvažiavo „Ford“ automobilio vairuotojas. Sužeistas vienas keleivis, jis trenkėsi galva į stiklą.

Šiuose „Ford“ modeliuose priekinį stiklą suskaldo šovusios saugos pagalvės dangtelis, tačiau šiuo atveju į stiklą trenktasi dar ir keleivis. Abu vairuotojai buvo blaivūs. ReidasTV socialiniame tinkle „Facebook“ rašo, kad po apžiūros ligoninėje su ant kaktos užklijuotu pleistru keleivis grįžo atgal į įvykio vietą. Įvykį tiria Klaipėdos kelių policijos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)