Užsiregistravau Ligonių kasose eilėje pas docentą N.Porvanecką ir pradėjau laukti. Belaukdama eilėje pradėjau keisti savo gyvenimo būdą. Nuvažiavau į Palangos sveikatos mokyklą (laida Nr. 232), aktyviai dalyvavau mankštose, maudynėse, paskaitose.

Gavau daug įvairių žinių. Grįžusi pakeičiau įprastą mitybą, pradėjau šiek tiek mankštintis. Prienuose įsijungiau į sveikos gyvensenos klubo veiklą, buvau išrinkta klubo pirmininke. Kvietėmės įvairios srities lektorius, įdomius žmones. Labai naudinga buvo manualinės terapijos specialisto Liudo Šalčiaus paskaita ir jo patarimai. Sulaukus eilės, sąnario keitimo operacijos atsisakiau, nes jaučiausi gerokai geriau ir atsirado viltis pragyventi su savais.

Galiu patarti, kad sąnariams labai svarbu yra mankšta, pirtis, šilto purvo maišeliai (tą darau namų sąlygomis), mityba, vilnonė patalynė, grūdinimasis. Trumpas šaltis nekenkia, kasmet žiemą išsimaudau jūroje, eketėje, upelyje ir nepastebėjau sąnarių pablogėjimo ar skausmo.

Kasdien rytais prausiuosi po šaltu dušu, todėl išvengiu slogos, bronchito, kuris mane anksčiau kamuodavo, gripo. Šiuo metu jaučiuosi gerai, nejaučiu skausmo, galiu ne tik bažnyčioje atsiklaupti, bet ir ant grindų keliais pavaikščioti (besimankštindama). Nevartoju jokių cheminių vaistų, netikiu reklamuojamais vaistais. Tai tik pinigų švaistymas. Naudoju savo prisirinktas žoleles, pasigaminu papildų iš gamtos.

Tai buvo mano sveikėjimo kelias, kiekvienas pasirenka savąjį. Dėkoju likimui ir Dievui, kad gyvenimo kelyje sutikau sveikuolius. Aš labai pasikeičiau fiziškai, stengiuosi keistis ir dvasiškai.
Prienų sveikuolių klubo vadovė Leonora Kalantienė

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją