Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.
Šaltibarščiai

Šaltibarščiai yra naudingas patiekalas mūsų organizmui. Dietologai gerai vertina kefyrą, kuriame yra gerųjų bakterijų, gerinančių žarnyno veiklą. Burokėliai taip pat turi daug vertingų medžiagų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. O tai, kad žalumynų ir agurkų galima ir reikia valgyti į valias, žino kiekvienas.

Mažosios virtuvės šefės pataria, kad norintys prie šių šaltibarščių gali išsivirti ar išsikepti bulvių. „Kiaušinių mėgėjai jais gali pagardinti šaltąją sriubą“, - sakė Smila. Visgi šįkart Lėja su Smila gamino lengvą patiekalą – šaltibarščius be bulvių ir kiaušinių.

Šie šaltibarščiai ypatingi tuo, kad beveik nieko nereikia pjaustyti – tereikia visus produktus sudėti į plaktuvą ir per kelias minutes pagaminti skanų šaltibarščių kokteilį. Nors produktai naudojami tie patys kaip ir tradiciniame recepte, skonis skiriasi dėl pasikeitusios tekstūros - smulkiai sumalti produktai pasižymi ryškesniu ir aštresniu skoniu.

Šaltibarščiams reikės:

  • 1 litro kefyro
  • 280 gr. marinuotų burokėlių
  • 2-3 agurkų
  • šaukšto garstyčių
  • šaukšto cukraus
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos, pipirų
  • papuošimui – sultenių ir ridikėlių

Gaminimas:


Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, užberkite druskos ir pipirų, įpilkite kefyrą ir išplakite. Šaltibarščius galite supilstyti į stiklines arba dubenėlius, papuoškite viršų ridikėlių griežinėliais, sultenėmis, krapais ar svogūnų laiškais. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Už laisvę kovojo akmenimis ir kryžiais: sodyba, kurioje komunistai žemai nusilenkdavo (63)

Orvidų sodyba – iš kryžių ir akmenų pastatytas gyvas paminklas pasipriešinimui prieš...

Sensacija Kipre – gynyboje užsidariusi „Sūduva“ iš turnyro eliminavo APOEL klubą aiškūs tolimesni varžovai (262)

UEFA Čempionų lygoje debiutuojantys Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Kipre pateikė...

Baltijos jūroje stebi Rusijos povandeninius laivus: jų medžioti skrenda iš Šiaulių (447)

Dar praėjusią savaitę dėmesiui nukrypus į audringą NATO viršūnių susitikimą Briuselyje,...

Orai: šiluma sieks ir 30 laipsnių (1)

Trečiadienio naktį Lietuvoje žymesnio lietaus nenumatoma. Pūs nestiprus šiaurės, šiaurės rytų...

Ką daryti, kai netenkina atlikti remonto darbai (91)

Kai vieni nesugebame ko nors pasidaryti, kviečiame pagalbą – tai įprasta. Pagalbos prireikė ir...

Prabilo po kontroversiško finalo nušvilptas teisėjas: didžiuojuosi savo darbu – tai širdyje aš nešiosiu amžinai (140)

Ne Kylianas Mbappe , ne Antoine'as Griezmannas ir ne Paulis Pogba . Taip pat ir ne Luka Modričius...

MH17 tragedija: rusų propagandistai ėmėsi neįtikėtinų triukų (728)

Lygiai prieš ketverius metus – 2014 metų liepos 17 dieną – Ukrainos Donecko srityje buvo...

Geriausi būdai, kaip sustiprinti savo libido (5)

Regis, esate visai ne prieš pasimylėti su savo antrąja puse, tačiau atėjus tam skirtam metui...

Vietoje vilniečių pamėgtos legendinės kavinės duris atvėrė nauja vieta: pažiūrėkite, kaip atrodo dabar (33)

Gedimino prospekte esančiame prekybos centre GO9 šešerius metus veikęs restoklubas „Studio 9“...

Sunku pamiršti vienos nakties nuotykį – jaučiasi save suteršusi (79)

Nors ir sakoma, kad neverta galėtis to, kas padaryta, nes nieko nesugrąžinsi ir nepakeisi, aš jau...