aA
Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.
Šaltibarščiai

Šaltibarščiai yra naudingas patiekalas mūsų organizmui. Dietologai gerai vertina kefyrą, kuriame yra gerųjų bakterijų, gerinančių žarnyno veiklą. Burokėliai taip pat turi daug vertingų medžiagų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. O tai, kad žalumynų ir agurkų galima ir reikia valgyti į valias, žino kiekvienas.

Mažosios virtuvės šefės pataria, kad norintys prie šių šaltibarščių gali išsivirti ar išsikepti bulvių. „Kiaušinių mėgėjai jais gali pagardinti šaltąją sriubą“, - sakė Smila. Visgi šįkart Lėja su Smila gamino lengvą patiekalą – šaltibarščius be bulvių ir kiaušinių.

Šie šaltibarščiai ypatingi tuo, kad beveik nieko nereikia pjaustyti – tereikia visus produktus sudėti į plaktuvą ir per kelias minutes pagaminti skanų šaltibarščių kokteilį. Nors produktai naudojami tie patys kaip ir tradiciniame recepte, skonis skiriasi dėl pasikeitusios tekstūros - smulkiai sumalti produktai pasižymi ryškesniu ir aštresniu skoniu.

Šaltibarščiams reikės:

  • 1 litro kefyro
  • 280 gr. marinuotų burokėlių
  • 2-3 agurkų
  • šaukšto garstyčių
  • šaukšto cukraus
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos, pipirų
  • papuošimui – sultenių ir ridikėlių

Gaminimas:


Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, užberkite druskos ir pipirų, įpilkite kefyrą ir išplakite. Šaltibarščius galite supilstyti į stiklines arba dubenėlius, papuoškite viršų ridikėlių griežinėliais, sultenėmis, krapais ar svogūnų laiškais. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

(Ne)Grįžtu. Į Airiją emigravusi Inga: kai žiūriu lietuviškas žinias apie Karbauskį – man baisu dėl Lietuvos (207)

Nuosavas namas, atostogos egzotiškuose kraštuose, daugiau nei dešimtmetį puoselėjamas savas...

Žinomi bičiuliai ir kolegos gedi netikėtai mirusio Eimunto Nekrošiaus: liko nepapasakotos istorijos ir neįgyvendinti planai (62)

Antradienį, lapkričio 20 dieną žinomas teatro režisierius Eimuntas Nekrošius iškeliavo...

Panevėžys meta iššūkį sostinei: tikisi, kad Kalėdų eglė pranoks Vilniaus (109)

Prieš kelerius metus Panevėžys neturėjo, kur dėti akių iš gėdos, kai artėjant Kalėdoms...

Opozicija surinko parašus po interpeliacija švietimo ministrei Petrauskienei (187)

Opoziciniai konservatoriai antradienį pranešė surinkę reikalingus parlamentarų parašus po...

Ligoninių neuždarinės – jos užsidarys pačios: kur dėti ligonius ir gydytojus? išeitinės siektų šimtus tūkstančių (321)

Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas neabejoja valdžios pažadais, kad jie neuždarys nė...

Dar vienoje mokykloje pripurkšta dujų, trims mergaitėms prireikė medikų pagalbos (8)

Antradienį, 12.45 val., ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Marijampolėje, „Ryto“...

Kaip pigių skrydžių bendrovės gauna pelną parduodamos nebrangius bilietus (26)

Finansų ekspertai teigia, kad pigūs lėktuvo bilietai ne visuomet yra tokie pigūs, sako LRT...

Klimatologas: blogiausiam klimato kaitos scenarijui išsipildžius pasikeis ir Lietuvos pajūris (4)

Klimato kaita gali būti laikoma viena iš priežasčių, dėl kurios kilo vienas iš daugiausiai...

Naujausias tyrimas: kada organizmas sudegina daugiausiai kalorijų net nieko nedarant (6)

Organizmo vidinis laikrodis diktuoja biologinį paros ritmą. Jis „pasako“ organizmui, kada šis...

Siaubas dangoraižyje: liftas krito net 84 aukštus (27)

Lapkričio 16 dieną Čikagos dangoraižyje liftas žemyn krito net 84 aukštus. Lifte įkalinti buvo...