aA
Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai

Šaltibarščiai yra naudingas patiekalas mūsų organizmui. Dietologai gerai vertina kefyrą, kuriame yra gerųjų bakterijų, gerinančių žarnyno veiklą. Burokėliai taip pat turi daug vertingų medžiagų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. O tai, kad žalumynų ir agurkų galima ir reikia valgyti į valias, žino kiekvienas.

Mažosios virtuvės šefės pataria, kad norintys prie šių šaltibarščių gali išsivirti ar išsikepti bulvių. „Kiaušinių mėgėjai jais gali pagardinti šaltąją sriubą“, - sakė Smila. Visgi šįkart Lėja su Smila gamino lengvą patiekalą – šaltibarščius be bulvių ir kiaušinių.

Šie šaltibarščiai ypatingi tuo, kad beveik nieko nereikia pjaustyti – tereikia visus produktus sudėti į plaktuvą ir per kelias minutes pagaminti skanų šaltibarščių kokteilį. Nors produktai naudojami tie patys kaip ir tradiciniame recepte, skonis skiriasi dėl pasikeitusios tekstūros - smulkiai sumalti produktai pasižymi ryškesniu ir aštresniu skoniu.

Šaltibarščiams reikės:

  • 1 litro kefyro
  • 280 gr. marinuotų burokėlių
  • 2-3 agurkų
  • šaukšto garstyčių
  • šaukšto cukraus
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos, pipirų
  • papuošimui – sultenių ir ridikėlių

Gaminimas:


Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, užberkite druskos ir pipirų, įpilkite kefyrą ir išplakite. Šaltibarščius galite supilstyti į stiklines arba dubenėlius, papuoškite viršų ridikėlių griežinėliais, sultenėmis, krapais ar svogūnų laiškais. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Koronaviruso baimė: vaistinėse medicininių kaukių paklausa padidėjo trigubai (68)

Koronaviruso židiniams vis primenant apie save pasirodė ir valdžios įspėjimų: gali būti, kad...

Reitingų viršūnėje įsitvirtinusiems – niūrios prognozės: po rinkimų svarbiausi bus visai ne jie (122)

Tiek reitingų viršūnėje esantys „ valstiečiai “, tiek konservatoriai po Seimo rinkimų...

Po Karbauskio „valstiečių“ sprendimo jaučiasi kaip gavęs šlapiu skuduru per veidą (166)

Penktadienį, liepos 10 d., Vilniuje daugiau kaip tris valandas posėdžiavusi Lietuvos valstiečių...

Rusų tyrėjai deda tašką mįslingoje ir daugybės sąmokslo teorijų apipintoje Diatlovo perėjos byloje (72)

Rusijos regioninės apygardos prokuroras paskelbė, kad paslaptingos grupės slidininkų žūties...

Štai kokie patiekalai Dzūkijos kurortuose kainuoja vos 2 eurus: pridedi dar eurą ir pasijunti kaip ponas (4)

Jei prieš dešimtmetį Andrius Užkalnis, keliaudamas po Dzūkiją, skundėsi skaitytojams neradęs...

Miško gėrybės – jau ant prekystalių: pirmosios kainos gali išgąsdinti (42)

Sakoma, bijai vilko, neik į mišką. Tačiau šiais laikais labiau nei pilkiai gąsdina erkės. Tad...

Audrius Valotka. Kalbos kasdienybės. Lietuva – Airija (13)

Lukiškių aikštė sukėlė daug aistrų. Smėlio audra jau aprimo, bet klausimų lieka....

Aistė Simėnaitė

TESTAS: kuris balvono tipas esi tu? (1)

Pandemijai praretinus oro uostų tvarkaraščius nemaža dalis Lietuvos turizmo sodybų, viešbučių...

Maisto ekspertas Paulius Jurkevičius paneigė 5 populiarius mitus apie makaronus (38)

Daugelis lietuvių garbina itališką virtuvę, tačiau būtiniausių žinių apie esminį šios...

Inga Valinskienė atvirai apie močiutės statusą, avantiūrą su Tapinu ir moterišką paslaptį, kurios neįmena net vyras Arūnas (1)

Ingą Valinskienę galima pavadinti viena žinomiausių Lietuvos moterų. Puiki dainininkė,...

|Maža didelių žinių kaina