aA
Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas Deivydas Praspaliauskas vėl stebina įdomiais skonių deriniais – šįkart pristato salotas su starkio filė. Nors D. Praspaliausko virtuvė dažniausiai yra skandinaviška, šįkart jis pasinaudojo iš Peru kilusia maisto ruošimo technologija, o įkvėpimo sėmėsi iš lietuviškų skonių.

Išbandykite šias salotas ir nustebinkite šeimą įdomiu bei gardžiu patiekalu.

Reikės:

  • 50 g starkio filė
  • 20 g artišokų
  • 50 g pomidorų
  • 15 g ridikėlių
  • 5 g čili pipirų
  • pusės citrinos žievelės ir sulčių
  • 5 g česnakinių laiškų
  • 10 g petražolių
  • šlakelio aliejaus (tinka alyvuogių, rapsų)
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
Salotos su žuvimi – įkvėptos Pietų Amerikos, pritaikytos lietuvių skoniui


Gaminimas:

  1. Supjaustykite starkio filė kubeliais.
  2. Nulupkite pomidorą ir supjaustykite kubeliais. Vyšninį pomidoriuką padalinkite į keturias dalis, nelupkite.
  3. Susmulkinkite čili pipirą, petražoles, česnakinius laiškus.
  4. Viską suberkite į vieną dubenėlį, įspauskite šviežios citrinos sulčių ir įtarkuokite žievelę.
  5. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus.
  6. Viską išmaišykite.
  7. Paserviruokite lėkštėje, papuoškite ridikėliais, petražolėmis ir česnakiniais laiškais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Paviešintas klausimynas mokiniams supriešino tėvus: klausimas apie indaplovę diskriminuoja (17)

Nacionalinio egzaminų centro ( NEC ) svetainėje pateikiamas pavyzdinis klausimynas, kuriame – 32...

Masiškai trūkstant specialistų, atrado nišą jų rengimui: perspektyvią profesiją renkasi net 60-mečiai (32)

Futurologams nuolat prognozuojant naujų profesijų poreikį ir senų profesijų mirtį, vis didesnė...

Lietuvą užklupo tikra vasara: bus ir karščio banga, ir perkūnija (36)

Orai Lietuvoje šią savaitę primins tikrą vasarą – termometrų stulpeliai šoktelės net iki...

Diskusijų audra dėl vairuotojų atlyginimų nerimsta: ministro pasiūlymą vertina kaip sužlugdymą (103)

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio pasiūlymas tolimųjų reisų vairuotojams...

Kardinalūs senos statybos buto pokyčiai: nepatikėsite, kad tai ta pati erdvė (36)

Senos statybos būsto remontas reikalauja daugiau darbo ir laiko, nei įrengti tuščią butą. Visgi,...

Gyvai / Išskirtinis vakaras Kaune: „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ (22)

Po dviejų Eurolygos atkrintamųjų mūšių Stambule serija persikėlė į Kauną. „Žalgiris“...

Guoga vėl kelia politines aistras: tarp dviejų ugnių patekęs Puteikis turi savo planą (60)

Antaną Guogą po savo Lietuvos centro partijos sparnu rinkimams į Europos Parlamentą priglaudęs...

Kelio neskauda be priežasties: 3 pagrindinės aplinkybės, dėl kurių tuoj pat reikėtų susirūpinti

Šiandien girdime daug raginimų būti fiziškai aktyvesniems. Visi sutinkame, kad judėjimas teikia...

Čia lietuviai jaučiasi laukiami ir turtingi: pilnas kuro bakas vos už 4, o vakarienė restorane už 5 eurus (232)

„Ar jūs norite mirti? Kodėl jūs važiuojate pas teroristus?“ Tokius klausimus dažniausiai...