"Su džiaugsmu ir su malonumu. Turėsime "Buranovo bobutes ir diedukus". Nieko sunkaus", - pareiškė viena ansamblio narių Olga Tuktariova pirmadienį per spaudos konferenciją Baku po pirmosios savo konkursinės dainos repeticijos Krištolinėje halėje, kur gegužės 22-26 dienomis vyks "Eurovizijos" konkursas.

Savo dalyvavimą 2012 metų Europos dainų konkurse O.Tuktariova laiko didžiausiu savo kūrybiniu pasiekimu.

"Svarbiausia mums - dalyvavimas. Kad mūsų Tėvynė sirgtų už mus. Tai, kad atsidūrei dėmesio centre, - gerai. Tačiau pergalė mums nėra svarbiausias dalykas", - pareiškė dalyvė.

Atsakydama į žurnalistų klausimą, ar Udmurtija, bobučių pergalės Baku atveju, sugebėtų suorganizuoti "Eurovizijos" konkursą kitąmet, solistė atsakė: "Esame pasirengę Buranove priimti (konkursantus)".

"Buranovzkije babuški" pažymėjo, kad joms labai svarbūs jų nacionaliniai kostiumai, su kuriais jos pasirodys konkurse ir kuriuos jos paveldėjo iš savo močiučių. Ne mažiau svarbūs ir jų papuošai, kurie, anot solisčių, saugo nuo piktųjų dvasių.

"Dainuoja tik jaunimas, o mes, ką - negalim?", - prisijungė kita ansamblio narė Galina Konieva. Žurnalistams ji paaiškino, kad ansamblis įsikūrė už Baku todėl, kad "labai norėjome pamatyti jūrą, gyventi ramiai, be mašinų ir triukšmo".

Vis tik ansamblio narės negalėjo atsakyti į vieno užsienio žurnalisto pateiktą klausimą, kiek jos visos turi vaikaičių, kartu sudėjus.

"Puiki mintis, šiandien suskaičiuosime ir pranešime", - atsakė viena ansamblio narių.

Moterys paaiškino, kad iš dainų anglų kalba jos pasirenka tas, kurių tekstai joms patinka labiausiai.

"Mums verčia tekstus į rusų, o paskui į udmurtų kalbą", - paaiškino O.Tuktariova.

Moterys taip pat pasidžiaugė, kad Azerbaidžano sostinėje jaučiasi patogiai.

"Vakar, kai išėjome į Kaspijos paplūdimį, tai pastebėjome malonų mums dalyką - į Kaspijos jūrą įteka Volga, į Volgą - upė Kama, o į Kamą - mūsų gimtoji Bura", - paaiškino O.Tuktariova.

Paklausta, ar iki konkurso suspėjo pasodinti bulves, kaip planavo, G.Konieva atsakė, kad "iki išvažiavimo į Baku spėjau užsodinti visą daržą".

Susitikusios su žurnalistais "Buranovskije babuški" narės atliko britų grupės "Beatles" dainą "Yesterday" udmurtų kalba ir dar gimtosios Buranovo gyvenvietės dainą.

Dainininkės taip pat pranešė, kad dabar mokosi vieną dainą azerbaidžaniečių kalba ir pažadėjo ją atlikti žurnalistams per kitą spaudos konferenciją.

Pirmosios rusių repeticijos akimirkos:

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)