Vertina dvejopai

Miesto centre gyvenanti Asta džiaugėsi, kad miestas pilnas linksmai nusiteikusių žmonių, vyksta prekyba, tačiau atviravo, kad kainos tikrai nemažos.

„Labai smagi mugė, daug jaunimo. Visą šitą atmosferą ir kuria patys žmonės. Tačiau, kalbant apie kainas, galėčiau pasakyti, kad dvigubai, o kai kur net ir trigubai daugiau nei įprastai“, – pasakojo kaunietė.

DELFI pasidomėjo - visgi kokios kainos iš tikrųjų šmėžavo mugėje. Kilogramą lašinių galima buvo įsigyti nuo 4 iki 7 Eur, pusė litro medaus kainavo apie 4,5 Eur, kepalas juodos kaimiškos duonos – 3 Eur. Medžio, keramikos, stiklo gaminių kainos labai įvairios: nuo mažų niekučių už 1 eurą iki didelių menų kūrinių, už kuriuos buvo prašomos triženklės pinigų sumos.

Norintiems mugėje užkąsti, prekeiviai buvo paruošę gausybę naminių patiekalų. Šašlykai kainavo apie 8 Eur, vištienos kepsnys – 7 Eur, plovas – 6 Eur, balandėlis – 3, makaronai – 2,5 Eur.

Nemažas kainas mugėje aiškino joje besilankantis Valdas. Vyras pasakojo, kad prekybininkams tenka sumokėti didelius mokesčius už nuomojamą vietą, todėl jie automatiškai padidina kainas.

„Žinoma, kad kainos didelės. Jiems reikia susimokėti už palapines ir kartu užsidirbti pinigų. Mano nuomone, nereikėtų visai imti iš prekybininkų, juk jie daro šventę miestui, o iš jų dar prašoma susimokėti“, – piktinosi kaunietis.

Pasak Valdo, nors mugėje ir daug rankų gamybos gaminiais prekiaujančių žmonių, tačiau jis pastebi ir perpardavinėtojus.

„Jų čia tikrai yra. Užsideda užrašus, kad natūralu, šviečia, pagaminta Lietuvoje ir panašiai, o iš tikrųjų „varo“ lenkišką produkciją arba kinietiškus gaminius“, – sako vyras.

Prekybininkai susiskaldę

Įvairiais mezginiais prekiaujanti Rita sako, kad už palapinę per tris dienas turės sumokėti 80 Eur, tačiau nėra aišku, kokią sumą per savaitgalį ji uždirbs.

„Suma man atrodo per didelė, juk nepavykus parduoti savo gaminių, ne tik, kad neužsidirbsiu, bet ir „šoksiu į minusą“ “, – sakė prekeivė.

Kita moteris, prekiaujanti rūbais, teigė, kad 80 Eur suma jai nepasirodė per didelė.

„Nuomojamos vietos kainos priklauso nuo palapinės dydžio ir prekiaujamo produkto. Pavyzdžiui, aš moku 80 Eur, tačiau yra kas moka ir mažiau, ir daugiau. Girdėjau, kad tie, kas prekiauja maistu, moka kur kas daugiau“, – pasakojo moteris.

Karštais užkandžiais prekiaujantys verslininkai nepanoro atskleisti, kokią tikslią sumą jie moka už nuomojamą vietą, tačiau patikino, kad kaina tikrai nemaža.

Kiek atviresnė buvo gruziniškais prieskoniais prekiaujanti Rasa. Moteris už tris dienas nuomos ir nedidelę savo palapinę sumokėjo 135 Eur. Pasak prekeivės, nereikia tikėtis mugėse uždirbti milijonus, nes tai daugiau pramoga nei rimtas verslas.

Rudens mugė Kaune vyks iki sekmadienio vakaro, todėl visi dar neapsilankę, sudalyvaukite ir patys įvertinkite atmosferą, o taip pat ir kainų skirtumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)