Rinkėjai balsuoti taip pat bus pavežami ir pakartotinio balsavimo dieną, spalio 23-ąją.
Tokią nemokamą paslaugą teikti planuojama daugiau kaip 26 tūkstančiams rinkėjų. Sudaryti 1 882 maršrutai, kurių bendras ilgis (vežant į abi puses) apie 109 tūkstančiai kilometrų.

Gavusi iš apygardų rinkimų komisijų duomenis apie numatomą pavėžėti rinkėjų ir maršrutų skaičių, jų ilgį, preliminarų lėšų poreikį už transporto priemonėms numatomą sunaudoti kurą, VRK priėmė sprendimą dėl lėšų skyrimo ir pavėžėjimo tvarkos.

Konkretūs maršrutai ir grafikai skelbiami vietovėse, kaimuose ir miesteliuose, iš kurių ir į kuriuos rinkėjai bus vežami balsuoti. Juos taip pat galima rasti ir ČIA.

Apygardos, kuriose organizuojamas pavežėjimas į rinkimus

Rinkėjų pavėžėjimo į rinkimų apylinkes balsuoti maršrutai, grafikai ir numatomų naudoti transporto priemonių valstybiniai numeriai perduodami savivaldybės policijos komisariatui.

Kiekviena rinkėjams vežti skirta transporto priemonė turės informacinį lapą, pritvirtintą prie priekinio stiklo. Jame nurodoma, kad vykdomas rinkėjų pavėžėjimas, maršrutas ir jo numeris, važiavimo grafikas, transporto priemonės valstybinis numeris. Informacinis lapas patvirtinamas apygardos rinkimų komisijos antspaudu.

Išlaidos už rinkėjų nuvežimą balsuoti bus apmokėtos iš valstybės biudžeto VRK skirtų lėšų ir savivaldybių biudžetų.

Apygardų ir apylinkių rinkimų komisijos turės kontroliuoti ir užtikrinti, kad rinkėjams vežti skirtose transporto priemonėse nebūtų vykdoma rinkimų agitacija, nebūtų dalijama ar skelbiama agitacinė medžiaga.

Transporto priemonėje gali važiuoti rinkimų stebėtojai, turintys stebėtojo pažymėjimą. Trūkstant vietų rinkėjams, stebėtojų skaičius transporto priemonėje gali būti ribojamas iki dviejų arba vieno stebėtojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)