Šiemet išleista pirmoji VGTU Renginių inžinerijos laida, kurios absolventai jau įsitvirtinę darbo rinkoje. Kad rinkai reikia tokių specialistų patvirtina ir faktas – dalis būsimųjų absolventų jau nuo antrojo kurso dirba pagal specialybę.

„Ši programa unikali savo studijų ir verslo bendradarbiavimo intensyvumu. Programos, jos struktūros ir dėstomų dalykų turinio idėja kilo, bendradarbiaujant su įmone „Scenos techniniu servisas“. Dažni susitikimai su verslo partneriais leidžia stebėti rinką, kurioje matomas labai ženklus tokių specialistų poreikio augimas. VGTU vienintelis universitetas Lietuvoje, siūlantis Renginių inžinerijos studijų programą. Nors programa dar sąlyginai nauja, jau užmezgėme ryšius su užsienio universitetais, rengiančiais analogiško profilio specialistus ir studijų metu tiesiančiais tiltą į darbo rinką“, – apie studijų išskirtinumą ir karjeros galimybes pasakoja VGTU Kūrybinių industrijų fakulteto dekanė Živilė Sederevičiūtė-Pačiauskienė.

Renginių inžinerijos srityje Lietuva gali pasiūlyti pasaulinio lygio scenas, unikalius apšvietimo ir garso sprendimus bei profesionalius specialistus, kurie ne tik sprendžia sudėtingus įgarsinimo, apšvietimo, laikinų statinių, saugos inžinerijos ir techninio organizavimo klausimus, bet ir išmano minios elgseną, kūrybinių projektų rengimą ir valdymą, muzikos verslą, renginių rinkodarą ir reklamą.

Renginių inžinerijos studijų programa atveria karjeros galimybes kurti muzikos įrašų studijas, apšvietimo technikos ar įgarsinimo įmones, dirbti renginių, scenos, laikinųjų konstrukcijų, saugos inžinieriais, garso ir vaizdo meno technologais, garso, apšvietimo inžinieriais, meno instaliacijų dizaineriais, projektų vadovais, renginių organizatoriais, renginio techninės dalies vadovais.

Apie vykdomas renginių inžinerijos studijas ir ką reiškia dirbti šioje sferoje patirtimi dalijasi universiteto partneris – UAB „Scenos techninis servisas“ apšvietimo režisierius Norvydas Birulis, VGTU studentams dėstantis master-class kursus. „Studijuodami renginių inžineriją, studentai išnagrinėja visas įmanomas apšvietimo pritaikymo sritis, susipažįsta su filmavimo subtilybėmis. Jie turi galimybę perprasti techninę profesijos pusę – valdymo įrenginius, pultus, sistemas, sąsajas – bei meninę, suvokiant, kodėl reikia priimti vienokius ar kitokius sprendimus“, – teigia N. Birulis.

Jis atkreipia dėmesį, kad geram specialistui reikia išmanyti daug įmantrybių, taip pat gausu erdvės, atviros improvizacijai ir kūrybai. Dažnai reikia pačiam rasti problemų sprendimo būdą. Ši studijų programa, anot apšvietimo režisieriaus N. Birulio, gali suteikti gerus profesinius įgūdžius, nes jos dalykų sąraše yra viskas, ko reikia geram specialistui – pradedant teise ar filosofija, baigiant elektronika ir medžiagų atsparumu. Nereikia būti medžiagų atsparumo ekspertu, bet privalu suvokti, kaip pakabinti konkretų prožektorių, kad jis nenukristų.

Renginių inžinerija yra pirmoji ir vienintelė Lietuvoje universitetinė studijų programa, pagal kurią parengti specialistai turi integruotų inžinerijos ir kūrybinių industrijų žinių. Programa įgyvendinama, bendradarbiaujant su renginių organizavimo verslo profesionalais, tai – „Scenos techninis servisas“, „Mex Pro“, „Baltijos prodiuserių grupė“, menų fabrikas „Loftas“, Džiazo galerija, pirotechnikos ir fejerverkų įmonėmis „Blikas“, „Prezentacijų spektras“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją