„Visi važiuodavo pas Levickį (užeiga prie autostrados važiuojant iš Klaipėdos Kauno link – red.) valgyti jo šašlykų. Iš pradžių recepto man sakyti nenorėjo, bet galų gale išdavė. Taigi jau 20 metų šašlykus gaminu tik su alumi, o visi paragavusieji giria, kad mėsytė minkšta, švelnaus skonio, norisi valgyti ir valgyti“, – šypsosi Virginijus.

Geriausia, anot jo, šašlykams rinktis kiaulienos sprandinę. Galima kepti ir kumpį arba netgi pamaišyti – pusę sprandinės, pusę kumpio.

Virginijaus šašlykai

Pašnekovas išduoda ir daugiau paslapčių. Jei neturite laiko mėsą marinuoti ilgai ir norite paspartinti procesą, įpjaustykite nuluptą kivį. Tik nepadauginkite – 2 kg mėsos pakaks vieno ar dviejų vaisių ir laikykite ne ilgiau kaip pusvalandį, kitaip mėsa tiesiog ištiš, įspėja Virginijus.

Savo firminiu receptu jis sutiko pasidalinti ir su DELFI Maistas.

Reikės:

  • 2 kg kiaulienos
  • 1,5 kg svogūnų
  • šašlykų prieskonių
  • šiek tiek druskos
  • 1 nepilnos skardinės alaus
  • 1–2 kivių (nebūtina)
  • 1 citrinos (nebūtina)
Virginijaus šašlykai

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais.
  2. Viską sudėkite į dubenį, pagardinkite prieskoniais, druska, išmaišykite ir užpilkite alumi. Dėl papildomo aromato galima įspausti citrinos. Šiame marinate mėsą užtenka palaikyti 3–4 valandas, galima ir pernakt.
  3. Kepdamas Virginijus mėgsta mėsą papildomai pašlakstyti alumi ir likusiu svogūnų marinatu.

Skanaus!

Virginijaus šašlykai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)