aA
Raseiniuose gyvenantis Virginijus jau daugiau nei 20 metų šeimyną ir draugus džiugina tais pačiais minkštutėliais savo firminiais šašlykais, kurių receptą kadaise vargais negalais iškvotė iš vienos iki šiol populiarios šašlykinės šeimininko. Nuo to laiko Virginijus pamiršo visus mėgtus marinatus su actu ir majonezu, o pagrindiniu ingredientu marinuojant mėsą tapo alus.
Virginijaus šašlykai
© Asmeninio albumas

„Visi važiuodavo pas Levickį (užeiga prie autostrados važiuojant iš Klaipėdos Kauno link – red.) valgyti jo šašlykų. Iš pradžių recepto man sakyti nenorėjo, bet galų gale išdavė. Taigi jau 20 metų šašlykus gaminu tik su alumi, o visi paragavusieji giria, kad mėsytė minkšta, švelnaus skonio, norisi valgyti ir valgyti“, – šypsosi Virginijus.

Geriausia, anot jo, šašlykams rinktis kiaulienos sprandinę. Galima kepti ir kumpį arba netgi pamaišyti – pusę sprandinės, pusę kumpio.

Virginijaus šašlykai
Virginijaus šašlykai
© Asmeninio albumas

Pašnekovas išduoda ir daugiau paslapčių. Jei neturite laiko mėsą marinuoti ilgai ir norite paspartinti procesą, įpjaustykite nuluptą kivį. Tik nepadauginkite – 2 kg mėsos pakaks vieno ar dviejų vaisių ir laikykite ne ilgiau kaip pusvalandį, kitaip mėsa tiesiog ištiš, įspėja Virginijus.

Savo firminiu receptu jis sutiko pasidalinti ir su DELFI Maistas.

Reikės:

  • 2 kg kiaulienos
  • 1,5 kg svogūnų
  • šašlykų prieskonių
  • šiek tiek druskos
  • 1 nepilnos skardinės alaus
  • 1–2 kivių (nebūtina)
  • 1 citrinos (nebūtina)
Virginijaus šašlykai
Virginijaus šašlykai
© Asmeninio albumas


Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais.
  2. Viską sudėkite į dubenį, pagardinkite prieskoniais, druska, išmaišykite ir užpilkite alumi. Dėl papildomo aromato galima įspausti citrinos. Šiame marinate mėsą užtenka palaikyti 3–4 valandas, galima ir pernakt.
  3. Kepdamas Virginijus mėgsta mėsą papildomai pašlakstyti alumi ir likusiu svogūnų marinatu.

Skanaus!

Virginijaus šašlykai
Virginijaus šašlykai
© Asmeninio albumas

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Už mažamečių operacijas gydytojai ėmė kyšius: galėjo ir neduoti, visus vaikus mylėjau kaip savo (336)

Nors kvėpavimo takų ligomis sergančius vaikus gydytojas turėjo operuoti nemokamai, tačiau...

Penkeri metai po okupacijos: Krymas Rusijai kainavo nesuvokiamą sumą (534)

Praėjo pusė dešimtmečio nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas aneksavo Ukrainos...

Naujausi prezidentiniai reitingai: lyderių trejetuke vienas pakilo, kitas leidžiasi (219)

Prezidento rinkimų reitinguose smuktelėjo pirmaujančio Gitano Nausėdos populiarumas, o jo...

Kaip atrodys naujasis „Akropolis“ prie Vingio parko: planuojamas ir gyvenamasis rajonas, ir verslo zona (12)

Šalia Vingio parko , Neries pakrantės ir vienos iš judriausių mieste Geležinio Vilko gatvės 14...

Dar vienas Valančiūno įspūdingas vakaras: pasiekė atkovotų kamuolių rekordą „grizliai“ krito Orlande (27)

Fantastišką sportinę formą demonstruojantis Jonas Valančiūnas penktadienį vakare surengė dar...

Dievų malonės laukiantys žalgiriečiai: dar norėtume sugrįžti į savo areną

Kauno „Žalgiris“ su vėjeliu užbaigė reguliaraus Eurolygos sezono pasirodymus savo arenoje....

Partinių reitingų švytuoklė vėl pakėlė „valstiečius“ (73)

Kovą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga tapo populiariausia partija, o Tėvynės...

Atrodo švaru, bet iš tiesų gali pakenkti sveikatai: kokios yra nešvariausios vietos jūsų namuose

Nesunku namuose pastebėti akivaizdžius nešvarumus, tokius kaip papilti maisto produktai ant...

Vėlyvieji pusryčiai: lengvai ir greitai paruošiama žydiška kiaušinienė su avinžirniais (4)

Dažnai mums visiems trūksta idėjų, ką valgyti pusryčiams, o kasdien valgomos avižinės košės...