Verslai regionuose gali būti labai įvairūs, tačiau visi yra savaip įdomūs ir reikalingi. Štai, pavyzdžiui, Jelena duoną valgo iš ekskursijų turistams - ji žmones moko šiaurietiško ėjimo paslapčių ir organizuodama žygius stengiasi visiems parodyti kuo gražesnį Ignalinos, ežerų krašto, veidą. Tokiu būdu moteris ir verslauja, ir šviečia visuomenę, kuo įdomūs ir patrauklūs gali būti mažesni Lietuvos miestai.

Jelena Jusis pasakoja nuo šių metų pradėjusi kviesti vietinius ir atvykstančius turistus prisijunti prie grupių, kurioms organizuojami įvairių distancijų žygiai itin ežeringame Ignalinos krašte. Moteris sako pati labai mėgusi tokius pasivaikščiojimus ir dėl to nusprendusi savo įgytomis žiniomis pasidalinti su kitais.

Vis dėlto, ne visi vaikštantys su šiaurietiškomis lazdomis daro tai teisingai, todėl moteris sutiko ir papasakoti, ir parodyti, kaip atrodo pagrindiniai ėjimo žingsniai, kokią naudą jie duoda ir be kita ko, kokių peizažų, kokios gamtos galima tikėtis iš Ignalinos krašto.

Kviečiame žiūrėti vaizdo reportažą:

Vyriausybė yra patvirtinusi Nacionalinės pažangos programą (NPP), kuri nubrėžia valstybės vystymosi žingsnius 2014–2020 metams. Vienas iš NPP programos tikslų – užtikrinti tolygią, tvarią ir į skirtumų mažinimą orientuotą regionų plėtrą. Prie regionų plėtros stipriai prisideda čia verslaujantys žmonės, kuriantys pridėtinę vertę savo kraštui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)