Dirbdamas radijuje, o savaitgalio vakarais grodamas lietuvaičiams naktiniuose klubuose, radistas galėtų drąsiai save vadinti elektroninių paslaugų asu.

Viskas dešimt kartų pigiau

Internete R. Mackevičius apsipirkinėja ilgiau nei yra pilnametis. Dažniausiai perka ebay ir amazon internetinėse parduotuvėse: „Viskas kainuoja dešimt kartų pigiau.“

Prisimena, kaip kadaise ieškojo dėklo telefonui, kuris Lietuvoje kainavo 45 eurus, internete rado tokį patį dėklą telefonui daug pigiau. O kas geriausia, nusipirko dėklą telefonui, planšetei, specialų laikiklį ir už viską sumokėjo beveik 30 eurų.

„Reikia mokėti naudotis. Seniau, prisimenu, perkant internetu iš užsienio Lietuvos net pasirinkimuose nebūdavo“, - pirmuosius apsipirkimus internetu prisimena R. Mackevičius.

Jo nuomone, perkant internetu apsigauti dėl prekės kokybės galima nebent neįsigilinus į prekę ir jos pardavėją. Vyras daug metų tuo užsiima ir nemano, kad internetas yra rizikinga vieta pirkti.

Dar radijo laidų vedėjas išskiria paslaugą, skirtą išsikviesti taksi. Pašnekovas mano, kad tokios Lietuvoje jau seniai reikėjo: „Be bajerių – žiauriai gera paslauga. Pirmiausia, ja nesinaudoja nemokantys skaityti kaimiečiai. 50 procentų darbuotojų jauni, normalūs žmonės, kurie daug nešneka ir yra mandagūs. Automobiliai tvarkingi ir nesmirdantys. Kaip ir užsienyje – jie neapgaudinėja ir tarifas visada aiškus.“

R. Macekvičius pabrėžia šios paslaugos privalumus – kai išsikvieti taksi, matai automobilio markę, numerius ir vairuotojo vardą bei pavardę: „Nėra taip, kad Žibutei skambini ir atsiuntė tokį, kuris lenkiškai bando paaiškinti, kad tu nieko nesupranti ir kaip iš vis sugalvojai čia važiuoti.“

Pinigus deklaruoti sudėtingiau nei pirkti

Vis dėlto, su technologijomis koja kojon einantis muzikos mylėtojas dar nedrįsta pats deklaruoti savo pajamų VMI sistemoje.

Tai paveda daryti buhalterei: „Neteko niekada to daryti, nes nenoriu privelti klaidų.“ Taip pat vyras nemano, kad internetinės drabužių parduotuvės pakeis tas, kurios puikuojasi prekybos centruose. „Čia tas pats kaip su laikraščiais ir knygomis“, - sako R. Mackevičius.

„Mano mama, pavyzdžiui, relaksuoja vaikščiodama po parduotuves, tai elektroninės parduotuvės jai būtų tiesiog šokas“, - juokauja vyras.

Siūlo naują elektroninę paslaugą

Pašnekovas R. Mackevičius pastebi, kad reikėtų patobulinti lietuvišką audio knygų asortimentą, kurio akivaizdžiai trūksta.

Daugiau trūkumų lietuviškose elektroninėse paslaugose neįžvelgia, tačiau visada laukia naujovių. Vieną iš tokių ir pats sugalvojo: „Būtų nereali paslauga – koks žmogaus pagalbininkas viename.“

Tai galėtų būti paslauga, kuria išsikviestum santechniką, auklę, namų tvarkytoją ar virėją. Tiesiog palengvintų žmogaus gyvenimą. Paklaustas, ar neketina bandyti kurti kažko tokio, R. Mackevičius sako, kad jei tik turėtų daugiau laiko, tikrai pabandytų. Tad laukiame.