Socialinės kampanijos „Būkime stipresni už smurtą prieš vaikus“ iniciatoriaiSocialinės apsaugos ir darbo ministerija pristato antrąjį specialių reportažų serijos vaizdo interviu, kuriame A. Matiejūnienė apžvelgia skirtingas smurto rūšis ir jų poveikį vaikui.

„Tikslių duomenų apie smurto atvejus nėra, kadangi fizinis smurtas būna fiksuojamas tik tais atvejais, kai kreipiamasi į vaikų apsaugos tarnybą arba policiją. Dažniausiai, kai fiziškai smurtaujama, vaikas patiria ir psichologinį smurtą. Tačiau manau, kad psichologinį smurtą apskritai patiria žymiai daugiau vaikų nei fizinį“, - sako A. Matiejūnienė.

Anot Vilniaus privačios gimnazijos psichologės, smurtas stipriai pažeidžia vaiko savivertę, santykius su kitais žmonėmis. Tai gali pasireikšti nerimu, baimėmis, uždarumu, miego ar valgymo sutrikimais.

Psichologė teigia, kad, jei vaikas elgiasi netinkamai, svarbu suprasti to priežastis, be to, reikia padėti jam išreikšti neigiamus jausmus tinkamais būdais. Taip pat svarbu yra visuomenės švietimas ir jos įsitraukimas į kovą su smurtu prieš vaikus.

Reportažą kviečiame peržiūrėti čia:


Smurto prieš vaikus problemą spręsti kviečia socialinis projektas „Būkime stipresni už smurtą prieš vaikus“. Projekto iniciatorius – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Kiekvienas, palaikantis kovos su smurtu prieš vaikus idėją, kviečiamas jungtis prie pilietinės iniciatyvos socialiniame tinkle „Facebook“ adresu https://www.facebook.com/BukimeStipresniUzSmurtaPriesVaikus.