aA
Iki lemtingojo pasaulinio kulinarijos čempionato „Culinary World CUP“ lieka visai nedaug – į kovą su geriausiais kitų šalių profesionalais Nacionalinei Lietuvos šefų rinktinei teks stoti jau mėnesio pabaigoje.
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Lapkričio 22–29 d. vyksiančiame renginyje lietuviai savo profesionalumą stengsis pademonstruoti pristatydami savo namų darbus – ART stalą ir kaudamiesi ringe, kur teks vietoje pagaminti net 330 porcijų aukštąjį pilotažą demonstruojančių gurmaniškų patiekalų.

Kiekvienas patiekalas gerai apgalvotas – receptai gludinti ne mėnesį ir ne du. Pagrindinis siekis – į vieną lėkštę sudėti kuo daugiau įvairių gamybos technikų, suderinti kuo daugiau skirtingų ingredientų. Taip, remiantis pateiktomis čempionato taisyklėmis, ir atskleidžiamas tikrasis meistriškumas.

Degustacinė vakarienė
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Paskutinį kartą prieš išvykstant į čempionatą konkursinius geriausių Lietuvos šefų patiekalus įvertino viešbučio „Novotel“ restorane „Novo2“ surengtos degustacinės vakarienės svečiai.

Degustacinė vakarienė
Degustacinė vakarienė
© Robertas Daskevičius

Šventinės vakarienės užkandžiui buvo patiekta kepta arktinė menkė su saldžiąja bulve, šviežiomis salotomis ir vėžiagyvių sultinio padažu. Kaip pagrindinis patiekalas ragauta jautienos išpjova su salierų šaknies kroketu, pastarnokų kremu su tonka pupelėmis, troškinta jautienos širdimi, morkomis, burokėliais ir jautienos demi glace padažu. Galiausiai visus vakaro svečius tiesiog pavergė paskutinis vakarienės akordas – desertui patiektas bergamotės šerbetas su vaisių salotomis, karamelizuotas obuolių pyragas ir mėtų morengas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rinkimų kampanija Ukrainoje pranoko visus Kremliaus lūkesčius (68)

Artėjant prezidento rinkimams , kampanijos pačios tapo informacinio karo dalyvėmis, ir tai labai...

80-metis radiologas seniai svajoja apie pensiją, bet išeiti dar negali: turi patarimą, kaip ilgiau gyventi (30)

„Mes, radiologai, juokaujame, kad mūsų tokia profesija, jog reikia turėti geras akis ir vieną...

Siaubingo Paryžiaus katedros gaisro tyrime – pirmosios išvados (183)

Prancūzijos tyrėjai nustatė tikslią vietą, kur kilo Paryžiaus Dievo Motinos katedrą praėjusį...

Ūkininkai bijo – šių metų derlius bus per pigus kokios lietuviškos uogos pelningiausios (111)

Šis pavasaris sodininkus ir uogininkus iš vienos pusės džiugina, nes nebuvo iššalimų, sodai ir...

Nausėda viešai sureagavo į naujausius reitingus (600)

Šeštadienį paaiškėjo, kad Konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė...

„Samsung“ sulankstomi telefonai: ar jie išgyvens? (26)

Vienas opiausių klausimų dėl sulankstomų telefonų: ar jie išgyvens tą... sulankstymą? Panašu,...

Apvalūs klubai ir šlaunys? Štai, kokie džinsai tinka kriaušės formos figūrai (1)

Turinčioms kriaušės figūrą merginoms ir moterims svarbiausia – suteikti vientisumo savo...

Astrologai prognozuoja: kokie būsite seneliai pagal Zodiako ženklą

Net jei nesate ištikimas horoskopų skaitytojas, siūlome pasmalsauti, ką žvaigždės sako apie jus...

Močiutė parodė natūralius kiaušinių marginimo būdus: tokius kiaušinius galėsite net suvalgyti (17)

Močiutė parodė klasikinius būdus , kaip dažyti kiaušinius natūraliai, nes dažnai cheminiais...