„Manau, kad euro įvedimas teigiamai paveiks verslą, gyventojus ir valstybės finansus. Sumažės palūkanų našta, nebeliks lito ir euro keitimo išlaidų, tai paskatins sparčiau vystytis eksportui, manau, teigiamai atsilieps investicijų plėtrai“, - antradienį interviu LRT radijui sakė Algirdas Butkevičius.

„Tikrai euro įvedimas leis pritraukti daugiau investicijų iš JAV ir, manau, iš kitų valstybių vien dėl to, kad jau atpigs finansinės operacijos, kaštai sumažės taip pat, sumažės valiutinė rizika ir, manau, sumažės palūkanų norma, skolinantis lėšas iš komercinių bankų. Taigi, sumažės kaštai verslui“, - pridūrė premjeras.

Anot jo, šalis tinkamai pasirengė euro įvedimui nuo sausio 1 dienos.

Naujausios Eurobarometro apklausos duomenimis, lapkritį, palyginti su birželiu, pasisakančiųjų už Europos ekonominę ir monetarinę sąjungą su viena bendra valiuta euru Lietuvoje padaugėjo 13 procentinių punktų - iki 63 procentų.

Lietuva taps devynioliktąja euro zonos nare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)