Šį kartą Jums pristatome dizainerės Kristinos Grybaitės konkursui kurtą interjerą.

„Kaip visi žinome, mums, dizaineriams, buvo paskirta tam tikra suma kvadratui. Taigi biudžetas šiam dviejų kambarių 45 kvadratų butui tikrai buvo nedidelis. Visi pamatę mano sukurtas vizualizacijas kritikavo, labai juokėsi, netikėjo kaip aš čia įgyvendinsiu“, – šiandien sumanymo pradžią prisimena dizainerė.

Dizainerė savo interjerą sukūrė už kiek mažiau nei 14 tūkst. eurų. Dizainerės sukurtas interjeras – įspūdingo provansiško bei klasikinio stiliaus. Pati specialistė sako, kad prabangos jausmą kuria blizgučių ir kristalų detalės. Anot K. Grybaitės, jos įrengtame bute galėtų gyventi tiek jaunas žmogus, tiek brandaus amžiaus moteris.

„Šį interjerą dedikavau kiekvieno iš jūsų mamai. Visi mes linkime šiam brangiausiam žmogui visko ko geriausio, todėl labai orientavausi, kad tai gyvens mama, moteris“, – aiškina pašnekovė.

Bute gausu neįprastų sprendimų. Dizainerė nepabijojo įmontuoti veidrodžius į sieną taip sukurdama didžiulės erdvės įspūdį. Taip pat profesionalė pasirinko itin neįprastus žalios spalvos sofą ir fotelį. Anot dizainerės, nors lietuviams dažniausiai patinka neutralios baldų spalvos, šį kartą ji norėjo eksperimentuoti.

Anot dizainerės, erdvei jaukimo suteikia virtuvės ir svetaines erdves skirianti specialiai įrengta gėlių ir samanų salelė.

Vonios kambaryje vyrauja ta pati provansiška stilistika ir detalės. Labiausiai į akis krenta įmantri senovinė spintelė bei apvalus veidrodis.

Miegamąjį taip pat puošia veidrodžiai, sienų dekoras bei romantiško stiliaus naktiniai staliukai.

Dizainerė paneigė mitą, kad norint įsirengti provansišką interjerą reikia labai daug pinigų. Jos nuomone, svarbiausia ieškoti originalių idėjų ir investuoti savo laiką.

„Aš į šitą darbą pažiūrėjau tiesiogiai. Kaip ir pavadinimas sako – nacionalinis interjero konkursas. O nacionalinis – tai yra lietuviškas. O lietuvis yra taupus, skaičiuojantis. Jeigu turime savo laiką, mums gi nesunku nubėgti į parduotuvę ir nusipirkti audinio. Kaip kad panaudojau tokį sprendimą svetainės užuolaidoms“, – įvairiais taupymo būdais dalijosi K. Grybaitė.

Dizainerė taupė pačiais išradingiausiais būdais. Pavyzdžiui, nepirko brangios lovatiesės, o pasiuvo ją iš dviejų dalių: lovatiesės vidinė pusė pasiūta iš pigaus negražaus pakloto, o viršutinė dalis iš brangaus audinio. Dizainerė teigia sutaupiusi ir pirkdama kėdes valgomojo erdvei. Parduotuvėje atradusi pigias ir gražias kėdes su juodomis kojomis, kurios visiškai netiktų prie jos kuriamo interjero, specialistė kėdžių kojas tiesiog perdažė baltai.

Pašnekovė įsitikinusi, kad kiekvienas gali pasirinkti kaip įrenginėti savo būstą – investuoti daugiau laiko, bet mažiau pinigų, ar daugiau pinigų ir mažiau laiko. Dizainerės kurtas interjeras „Mama mia“ jau spėjo sužavėti ne vieną, o ir pats butas, kurį įrenginėjo specialistė, jau rado savo šeimininkus.

Skaičiuojama, kad iš viso būsto įrengimas nuo nulio kainavo 27 542 eurus: 11 400 atsiėjo apdailos darbai, 2539 apdailos medžiagos, baldams, buitinei technikai ir aksesuarams buvo skirta 13 602 eurų.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerės sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

„Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)