Knygoje „Jėzus iš Nazareto – ankstyvoji vaikystė“ popiežius teigia, kad krikščioniškasis kalendorius sudarytas klaidingai. Suklydus vienuoliui dar šeštajame šimtmetyje, keletu metų apsirikta skaičiuojant Jėzaus gimimo datą.

Knygoje taip pat rašoma, kad iš tikrųjų nebuvo taip, kaip vaizduojamas Kristaus gimimas dabar – pavyzdžiui, nebuvo jaučių, asilų ir kitų
gyvulių, susispietusių apie ėdžias.

Popiežius neigia mitus apie Kalėdas

Vienos svarbiausių kalėdinių giesmių – angelų giesmės, tačiau popiežius rašo, kad anglelai Jėzui gimstant tikrai nedainavo.

Ši knyga, prieš pat Kalėdas išleista daugeliu kalbų, yra trečioji pontifiko knyga. Ankstesnės knygos buvo apie suaugusio Jėzaus gyvenimą, jo veiklą.

Dar viena sensacija, pateikta naujojoje knygoje – faktas, kad - žydai nenužudė Jėzaus.

Alessandro Speciale, Vatikano Naujienų centro korespondentas, teigė CNN, kad mitų paneigimas nebuvo pagrindinis popiežiaus tikslas, buvo siekiama tik parodyti, kad Evangelijoje aprašytas Jėzus buvo reali figūra, vaiščiojusi žeme ir kalbėjusi su žmonėmis kaip ir bet kas kitas.
Popiežiaus remiasi mokslinėmis Biblijos studijomis, kurios parodė, kad Nustatyta Jėzaus gimimo data yra klaidinga, teigia Vatikano korespondentas.

Nepaisant to, kad Evangelijose nerašoma apie gyvulėlių dalyvavimą gimstant Jėzui – ši detalė turbūt atsirado vėlesniais šimtmečiais – popiežius neteigia, kad šios scenos su gyvulėliais reikėtų atsisakyti.

„Popiežius gerbia tradicijas ir jis nenori, kad žmonės keistų tai, prie ko yra pripratę“,- teigė A. Speciale.

176 puslapių knyga, susidedanti iš įvado, keturių skyrių ir epilogo, nušviečia Jėzaus gyvenimą iki 12 metų, kai, pagal Evangelijų pasakojimus, Jėzus buvo tėvų pristatytas į Jeruzalės šventyklą įšventinimui.

Vatikano duomenimis, pasaulyje ši knyga išspausdinta daugiau kaip milijonu kopijų, ji išleista ar numatoma išleisti penkiasdešimtyje šalių italų, vokiečių, kroatų, prancūzų, lenkų, portugalų, ispanų kalbomis.

Teologijos profesorius Anthony Valle teigia, kad popiežius rašydamas savo studiją rėmėsi moksliniais tyrinėjimais. Popiežius neneigia istorinio kritinio metodo, jis naudoja jį ir savo knygoje. Profesorius teigia, kad savo knygoje popiežius, norėdamas priartinti Jėzaus gyvenimą, remiasi ir tikėjimu, ir argumentais.

Monsinjoras Philipas Whitmore, išvertęs knygą į anglų kalbą, teigė, kad pontifikas savo darbu parodė, kaip galima Senojo Testamento pasakojimus keisti ir perkurti.

„Popiežius padeda mums suprasti pasaulį, kuriame gimė Jėzus. Cezaris atnešė Romos imperijai taiką, o šis smulkutis vaikas suteikė pasauliui kur kas daugiau: dieviškąją taiką, amžinąjį gyvenimą, nuodėmių ir mirties pabaigą,- teigė P. Whitmore. - Kiekvienas, kuris stebisi, kodėl Kalėdos yra tokia svarbi šventė, gali šioje knygoje rasti teisingą atsakymą. Popiežius parodo, kaip Jėzaus gimimas pakeitė istoriją amžiams“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)