Be pažeidimų nepraėjo nė valanda

Eismo kontrolę vykdžiusio policijos pareigūno Viktoro Pavlovo teigimu, tų vairuotojų, kurie nepraleidžia į perėją įžengusių pėsčiųjų, laukia rimtos baudos – nuo 24 iki 86 eurų – arba teisės vairuoti atėmimas nuo mėnesio iki šešių.

„Jeigu pėsčiasis tik stovi prieš perėją, jis ten gali stovėti nors ir tris dienas, nieko nenutiks. Bet jeigu jisai įžengia į perėją ir tokiu atveju vairuotojas nesustoja praleisti, tai yra rimtas pažeidimas. Jeigu pėsčiasis tik stovi, tai tegu stovi“, – aiškina pareigūnas.

Pirmasis reido pusvalandis džiugino policijos pareigūnus – visi per perėjas einantys praeiviai buvo praleidžiami. Pravažiuojantys vairuotojai laikėsi eismo taisyklių ir sustodavo praleisti į perėjas įžengusių praeivių. V. Pavlovas teigia, jog dažnai pasitaiko tokių reidų, kai per visą stebėjimo laiką neatsiranda nei vieno eismo taisyklių pažeidėjo.

Pirmasis vairuotojas – du pažeidimai iškart

9 val. 14 min. policijos pareigūnai pastebėjo ir sustabdė pirmąjį eismo taisyklių pažeidėją, „Audi“ automobilio vairuotoją. Priešais perėją sustojus vienam automobiliui, eismo taisyklių pažeidėjas taip pat turėjo sustoti ir praleisti pėsčiąjį, tačiau to nepadarė ir tapo pirmuoju reido nusidėjėliu.

„Vienu metu įvykdyti net du pažeidimai. Pirmas pažeidimas – nepraleido į perėją įžengusio pėsčiojo, o antras – ta pačia kryptimi greta prieš perėją buvo sustojęs automobilis, tai gretima juosta važiuoti nesustojus draudžiama. Netgi jei pėsčiųjų nėra, privalu sustoti ir tik tada galima važiuoti“, – situaciją komentuoja pareigūnas.

Pasak jo, šiuo atveju taisykles pažeidusiam vairuotojui bus išrašyta bauda. Buvo patikrinta Įkliuvusio vairuotojo istorija, baustumas, buvo stebima, ar jis turi galiojančių pažeidimų, nuo kurių atitinkamai jo bauda gali būti didesnė.

Taisyklių anksčiau nebuvo pažeidęs

Taisykles pažeidęs „Audi“ automobilio vairuotojas aiškina, jog nespėjo sureaguoti į pirmoje juostoje pristabdžiusį automobilį. „Pagal taisykles turėjau sustoti, bet kitas vairuotojas dar nebuvo sustojęs. Pėsčiuosius visada stengiuosi praleisti ir visada tai pavyksta, anksčiau jokių reikalų su policijos pareigūnais neturėjau. Man tai pirmas kartas“, – pasakoja eismo taisyklių pažeidėjas.

V. Pavlovo teigimu, dažniausiai į perėją įžengusių pėsčiųjų vairuotojai nepraleidžia dėl to, jog jų nepastebi, ypač dažnai tai nutinka posūkiuose, kuomet vairuotojai neatkreipia dėmesio į perėją. „Tai gali būti įvairios priežastys, tačiau dažniausia iš jų yra dėmesio nukreipimas nuo vairavimo, kuomet vairuotojas stebi kažkokius automobilio valdymo prietaisus prie perėjos ir nepasižiūri į ją. Nuo tokių situacijų išgelbėti gali tik atidumas vairuojant“, – tikina pareigūnas.

Pasak pareigūno, Žirmūnų sankryžoje neretai pasitaiko eismo įvykių, kuriuose nukenčia pėstieji – pareigūnas juokiasi, jog jei žmogus žinotų, kur ir kada paslys, pasitiestų pagalvėlę, tačiau tokių situacijų neįmanoma numatyti ir svarbu imtis priemonių, jog nuo nelaimingų atsitikimų būtų apsisaugota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)