Melotrijos, kurios dar vadinamos „pelių melionais“ ar „rūgščiaisiais agurkėliais“, nėra kažkoks keistas hibridas. Jos yra kilusios iš Meksikos ir Centrinės Amerikos, kur vietos gyventojai valgo jas jau tūkstančius metų. Melotrijų sodinukai „Waitrose“ parduotuvėse kainuoja 4 svarus (5,2 euro). Tačiau jos nėra vieninteliai egzotiški vaisiai.

Melotrijos

Kivi uogos

Atrodo, kad geri dalykai būna maži, juokaujama straipsnyje. Aktinidijos uogos savo dydžiu taip pat prilygsta vynuogėmis ir dar yra vadinamos kivio uogomis. Natūraliomis sąlygomis aktinidijos auga Kinijoje, Sibire, Korėjoje ir Japonijoje. Šios plaukelių neturinčios agrastų pusseserės yra už juos šiek tiek saldesnės ir gali būti dedamos į burną neatkąstos. 125 g aktinidijų „Waitrose“ parduotuvėse Didžiojoje Britanijoje kainuoja 2,5 svaro (3,5 euro), tačiau šios uogos tampa vis populiaresnės ir Lietuvoje.

Aktinidijos

Persikinės pasifloros

Visose šalyse populiaraus tinklo „Marks & Spencer“ parduotuvių lentynose pasirodė nauji vaisiai – pasifloros. Tai oranžinės spalvos persikinės pasifloros - vaisiai iš Kolumbijos. Jos šiek tiek primena kvapiąsias pasifloras, bet prekybos centras sako, kad savo skoniu jos labiau primena purius bananinius saldainius. Argi gali obuoliai su jomis konkuruoti? 1,5 svaro (2,1 euro) kainuojančias pasifloras galite rasti tam tikrose Didžiosios Britanijos parduotuvėse.

Persikinės pasifloros

Anonos

Markas Twainas yra pavadinęs jas „skaniausiu vaisiumi, žinomu žmogui“. Anonos, dar vadinamos kreminiais obuoliais, primena peraugusį obuolį ar kriaušę. Savo kilmės regionuose – Kalifornijoje ir Pietų Amerikoje – jos yra populiarios dėl saldaus skonio ir kreminės tekstūros. Didžiojoje Britanijoje jų galite rasti „Whole Foods“ parduotuvėse. Lietuvoje šių egzotiškų vaisių jau taip pat galite rasti populiariuose prekybos centruose.

Anonos

Pomidorai „Tomberry“

Nesate pomidorų mėgėjas? Tuomet išbandykite „Tomberry“. Ši miniatiūrinė pomidorų rūšis buvo išvesta Olandijoje, kad vos 1 cm skersmens pomidoriukus valgytų vaikai. Ši daržovė jau karaliauja kone visuose Lietuvos prekybos centruose.

Vynuoginiai pomidorai

Dryžuotosios paprikos

Šios daržovės taip pat sukurtos tam, kad jas pamėgtų vaikai, pirmą kartą pasirodė pernai „Asda“ parduotuvėse ir vėl sugrįžo į lentynas, kai sulaukė didelio populiarumo. Šios dryžuotos paprikos pasižymi maišytu raudonųjų ir geltonųjų paprikų versijų skoniu.

Dryžuotos paprikos

Mangostaninės garcinijos

Jų skonis lyginamas su persiko, braškės ir šiek tiek rūgštokų vanilinių ledų skoniu. Jei nulupsite ir pašalinsite žievelę, viduje rasite minkštą, baltos spalvos vidinį vaisių. Šie vaisiai kilę iš Pietryčių Azijos. Nors Lietuvoje, ko gero, mangostaninių garcinijų ragovo tikrai ne visi, tačiau jų jau galima įsigyti ir mūsų prekybos centruose.

Mangostaninės garcinijos

Rambutanai

Šiek tiek egzotiškesnė ličių versija yra rambutanai. Taip pat iš Pietryčių Azijos kilę golfo kamuoliuko dydžio vaisiai turi gaiviai saldų ir kreminį skonį. Būkite atsargūs – rambutanai turi kauliuką!

Rambutanai

Didžiojo citrinmedžio vaisiai („Pomelo“)

Didžiojo citrinmedžio vaisiai, savo skoniu primenantys saldų greipfrutą, bet pranokstantys juos savo dydžiu, taip pat yra kilę iš Pietryčių Azijos, bet XVII amžiaus pabaigoje buvo atvežti į Jamaiką. Prinokę vaisiai būna šviesiai žalios arba geltonos spalvos, o minkštimas gali būti baltas, rožinis arba raudonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)