5. Aliaskos malamutas

Malamutai yra stiprūs, turi plačią krūtinę ir didelę galvą. Patinai gali būti agresyvesni nei patelės. Šiai šunų veislei reikia nemažai treniruočių, kad jie būtų laimingi, kitu atveju jiems gali pasidaryti nuobodu, jie gali tapti destruktyviais. Šie šunys žinomi dėl savo nepriklausomo būdo, todėl gali būti sunkiai dresuojami ir agresyvūs su kitais šunimis.
Aliaskos malamutas

4. Rotveileris

Rotveileris – labai puikus sarginis bei apsaugos šuo, itin linkęs saugoti teritoriją. Dėl šių savybių gerai neprižiūrimas šis šuo gali pridaryti bėdų. Svarbu, kad šį šunį įsigijęs šeimininkas žinotų, ką daro – tarnybinis šuo be darbo nuobodžiauja ir gali tapti destruktyvus.
Rotveileris

3. Vokiečių aviganis

Šie drąsūs, lengvai dresuojami, įvairių tarnybų mėgiami šunys nukentėjo dėl savo populiarumo. Daug žmonių, pirkdami vokiečių aviganį, galvoja, kad įsigijo iš prigimties genijų komisarą Reksą. Toks požiūris ateityje gali pridaryti nemažai bėdų. Neteisinga šios šunų veislės socializacija gali baigtis jų agresyvumu.
Vokiečių aviganis

2. Amerikiečių pitbulterjeras

Šios veislės šunys anksčiau buvo naudojami šunų kovose. Galima agresija šunims ar kitiems gyvūnams, tačiau skirtingų individų ji skirtingo laipsnio. Agresija žmogui negalima, ją (kaip ir baimę) parodę šunys neturi būti veisiami.
Amerikiečių pitbulterjeras

1. Kaukazo aviganis

Dažniausiai Kaukazo aviganiai laikomi agresyviais, tačiau kiekvieno šuns charakteris labiausiai priklauso nuo auklėjimo. Kaukazo aviganio elgesys yra specifinis. Tai labai savarankiškas šuo, kuris kiekviena pasitaikiusia proga bando savo šeimininko charakterį bei ieško silpnų vietų, kurių radęs visada jomis pasinaudos. Auklėjimui reikalinga didelė kantrybė. Šuns niekada negalima mušti, nes jis į tai gali reaguoti agresija arba tapti užguitas ir pasalūniškas.
Kaukazo aviganis
Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)