Vagis, kuris įkliuvo pasitikrinęs „Facebook“

Jei naudodamiesi “Facebook” būsite neatsargūs, galite nukentėti nuo sukčių. Bet, pasirodo, būna ir atvirkščiai - vienas sukčius, neatsargiai naudodamasis „Facebook“, nukentėjo pats.

19-metis Pensilvanijos (JAV) gyventojas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn po to, kai įsilaužęs į svetimus namus pagrobė du žiedus su deimantais, bet prieš pabėgdamas nusprendė pasitikrinti “Facebook”… ir pamiršo atsijungti.

Jei Džonatanas Parkeris bus pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų. Kaltinamojo draugas sakė, kad nusikaltimo išvakarėse Dž. Parkeris prašė jo pagalbos, todėl tikėtina, kad jam nepavyks išsisukti.

Kaip manote, kas pakišo vagiui koją - priklausomybė nuo „Facebook“ ar tiesiog bukumas? Jei vagystė nebūtų rimtas nusikaltimas, galėtume skaniai pasijuokti.

Bandė apiplėšti uždarytą banką

Pensilvanijoje (JAV) sulaikytas plėšikas, kuris bandė apiplėšti pietų pertraukai užsidariusį banką. 28-erių metų Kristoferis Allenas Kochas atvyko prie “Citizens & Northern” banko 11val. 40 min ir 20 min sėdėjo savo automobilyje. Bukas vagis pamiršo pažiūrėti į ant durų kabančią lentelę, kurioje buvo aiškiai parašyta, kad 12 val. bankas užsidaro pietų pertraukai, ir pabandė įeiti į vidų 12 val. 01 min, kai durys jau buvo užrakintos. Plėšikas dėvėjo kaukę, mūvėjo pirštines ir laikė ginklą. Viduje buvę darbuotojai pastebėjo K. A. Kochą ir padiktavo policijai jo automobilio numerį. Vyras buvo apkaltintas neteisėtu ginklo laikymu ir pasikėsinimu apiplėšti.

„Svečiuose“ pas karatistą

Kolumbijos miestas Manizalesas gal ir nėra karatė sostinė, bet būtent čia gyvena Šiaures ir Pietų Amerikos karatė čempionas Kristianas Garcesas. 2008 m. plėšikas nusprendė apšvarinti jo namus, bet pasirinko patį netinkamiausią laiką - tuo metu namuose buvo ne tik pats juodojo diržo savininkas, bet ir šia sporto šaka užsiimantys jo bičiuliai. Plėšikas buvo „atjungtas“ dar jam nespėjus sušukti „Gelbėkit!“.

Suvokęs, kad jis ne vienas, įsilaužėlis metė maišą su nešiojamuoju kompiuteriu, dviem skaitmeninėm kamerom bei kitais vertingais daiktais ir puolė bėgti, bet buvo sustabdytas ir gerai pamokytas. „Jis atrodė labai išsigandęs“, - sakė K. Garcesas.

Apsimetė mirusiu

2008 m. vagis įsilaužė į laidojimo namus, esančius mažame miestelyje netoli Valensijos, o atvykus policininkams sugalvojo apsimesti mirusiu. Tačiau jį išdavė du dalykai. Pirma - jis kvėpavo, antra - vilkėjo apskurusius drabužius, o ne kostiumą.

Išgirdęs, kad vidury nakties kažkas išlaužė laidojimo biuro duris, kaimynas iškvietė policiją. Kartu su savininku atvykę pareigūnai galiausiai aptiko įtariamąjį, kuris gulėjo šarvojimui skirtame stikliniame karste. Nusikaltėlio vardas nebuvo atskleistas, bet pareigūnai teigė, kad jis jau yra sėdėjęs kalėjime už vagystę.

Prieš plėšdamas paskambino paklausti, ar kasoje yra pinigų

2008 m. policija suėmė 40-metį Danielį Gleną, kuris ketino apiplėšti maisto prekių parduotuvę Ontarijo (Kanada) provincijoje, prieš tai paskambinęs pasiteirauti, kiek pinigų yra kasoje. Pardavėjas informavo policiją, ir Glenas buvo suimtas. “Canwest News Service” pranešė, kad D. Glenas yra įtariamas dar dviem nusikaltimais, kurių metu plėšikas skambindavo į parduotuves ir liepdavo paruošti pinigus.

Nusikaltimo vietoje užrašė savo vardą

18 metų vandalas, nusiaubęs vaikų stovyklos pastatą, buvo pagautas po to, kai nusikaltimo vietoje ant sienos užrašė savo vardą. Stokporte (Anglija) gyvenantis Piteris Addisonas ir jo draugas Markas Ridžvėjus įsilaužė į pastatą, išdaužė indus ir pripurškė putų iš ugnies gesintuvų. P. Addisonas ant sienos juodu dažais užrašė ne tik savo paties vardą, bet ir gaujos pavadinimą - “The Adlington Massiv!”

Plėšiką sutramdė 95-erių metų senutė

Neįgaliųjų vežimėlyje sėdinti 95-erių metų senutė sutramdė plėšiką, be paliovos badydama jam ranką atsuktuvu.

3 val. ryto Oklahomoje (JAV) gyvenanti senolė išgirdo, kad kažkas išdaužė durų stiklą ir bando patekti į vidų. Kai plėšikas, norėdamas atrakinti spyną, iškišo ranką, moteris ėmė ją badyti atsuktuvu ir šauktis pagalbos. Atvykę pareigūnai rado prieangyje be sąmonės gulintį nusikaltėlį su daugybe durtinių žaizdų delnuose ir rankose. Šiuo metu 46-erių metų Robertas Horslis savo dienas leidžia kalėjime.

Susižalojo ką tik pavogtais peiliais

Vyras, kuris iš vienos Mičigano (JAV) parduotuvės pavogė keletą medžioklinių peilių už 300 JAV dolerių ir susikišo juos už diržo, bebėgdamas nugriuvo ir susibadė sau pilvą.

Nusikaltėlis buvo paguldytas į ligoninę, kur sulaukė teismo.

Į teismą - vogtu automobiliu

37-erių metų kirpėjas iš San Francisko buvo apkaltintas pavogęs „Lexus SUV“, kai juo atvažiavo į teismą, kur turėjo būti teisiamas už kito automobilio vagystę. „Lexus“ patraukė policijos pareigūnų dėmesį dar ir todėl, kad salone teisiamasis paliko keletą Jorkšyro terjerų veislės šunų. Vyras buvo apkaltintas vogtos transporto priemonės įsigijimu ir žiauriu elgesiu su gyvūnais, mat jie buvo palikti automobilyje be priežiūros.

Be to, tą dieną teisme jis buvo pripažintas kaltu dėl 125 tūkst. dolerių vertės “Porsche Carrera” vagystės.

Per anksti „atšventė pergalę“

Vokietijoje gyvenantis 37-erių metų plėšikas nutarė atšvęsti sėkmingai pavykusią pinigų bei papuošalų vagystę ir nusipirko butelį prabangaus šampano. Deja, prisigėrė ir užmigo savo automobilyje. Išvydę prie vairo sukniubusį vyrą, praeiviai iškvietė policiją.

Paaiškėjo, kad jis ieškomas dėl daugybės anksčiau įvykdytų apiplėšimų. Policijos atstovas spaudai sakė: „Kai pareigūnai išsiaiškino vyro tapatybę, jie negalėjo patikėti savo sėkme. Automobilyje buvo rasta vogtų daiktų. Be to, pateikėme jam kaltinimus dėl vairavimo išgėrus.“

Plėšikas fechtuotojos namuose

Ketindamas apvogti prabangų namą Budapešto (Vengrija) priemiestyje, plėšikas perlipo per tvorą, bet čia jį pasitiko špaga mojuojanti garsi fechtuotoja. Kai 23-ejų metų Virgine Ujlaky išvydo pro langą į vidų lipantį 43-ejų metų Pal Nagy, ji buvo ką tik pradėjusi treniruotę.

Po kelių sekundžių plėšikas buvo priremtas prie sienos. Mergina prispaudė špagą jam prie kaklo ir paskambino į policiją. Po 20 min įsibrovėlis buvo suimtas. Šoka patyrusiam vyrui netgi prireikė medikų pagalbos. V. Ujlaky sakė: „Nė trupučio neišsigandau. Tai buvo puiki treniruotė prieš kitą savaitę įvyksiančias varžybas.“