aA
Ką valgyti, kad būtų ir pigu, ir skanu, greita, o dar ir sveika? Sveiko maisto gaminimo kursų „Good Food Studio“ vadovė Aistė Švetkauskė parodė, kokie galėtų būti tobulai subalansuoti studentiški pietūs. Tam puikiai tinkantys grikiai su šakninėmis daržovėmis – sotus, bet neapsunkinantis ir kiekvienam prieinamas patiekalas.

„Šie pietūs bus nebrangūs, sotūs ir labai sveiki. Toks studentiškas, bet ne tik studentams patiksiantis patiekalas galėtų būti ir sveiki pusryčiai, – receptą pristato A. Švetkauskė. – Prie grikių puikiai tiks šakninės daržovės, o mes tuo tikrai turtingi – jų turime labai daug, o jas labai sveika valgyti. Šį kartą naudosime nepelnytai pamirštą saliero šaknį kartu su žaliomis morkomis, pagardinsime česnaku, ciberžole ir kmynais.“

Reikės:

  • 200–300 g grikių
  • 2 morkų
  • 1 saliero šaknies
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, kmynų, pipirų
  • tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepti
  • tarkuoto „Džiugo“ sūrio (nebūtina)
Grikiai su šakninėmis daržovėmis
Grikiai su šakninėmis daržovėmis
© DELFI montažas


Gaminimas:

  1. Grikius užsimerkiame per naktį, o ryte ar perpiet, kai susiruošiame gaminti, pašildome užpildami karštu vandeniu. Jei nakčiai kruopas užmerkti pamiršome arba tam neturėjome laiko, grikius užpilame vandeniu ir paverdame 10–12 min.
  2. Daržoves supjaustome stambesniais šiaudeliais – taip jos išliks kvapnesnės, skanesnės, o kepamos neperkeps.
  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame saliero šaknies ir morkų šiaudelius, įtarkuojame porą skiltelių česnako, viską pagardiname juodaisiais pipirais, žiupsneliu druskos, ciberžole, kurią A. pataria naudoti profilaktiškai norint išlikti sveikiems ir žvaliems. Vis pamaišydami daržoves kepame apie 12 min.
  4. Serviruojame: į lėkštę dedame išvirtus grikius, ant viršaus – keptas daržoves, papuošiame mėgstamais žalumynais, jei norime, pabarstome „Džiugo“ sūriu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Statė namą sau, bet neliko nepastebėtas didelio koncerno: lietuvio būsto idėja sulaukė pasisekimo (35)

Tomui Petrauskui – 26-eri, tačiau jis šiandien savomis rankomis stato modulinius ekologiškus...

Dėl Europos Sąjungos „pietiečių“ ima kelti nepatogius klausimus: išvardijo visas nuodėmes (83)

Briuselyje dauguma sutaria, kad reikalingas bendras atsakymas į pandemijos sukeltą ekonominę...

Istorija kartojasi: tūkstančiai gyvūnų rūšių masiškai ieško šaltesnio klimato – juda link išnykimo

Niekam ne paslaptis, kad pasaulinis atšilimas skatina daugybę gyvūnų visame pasaulyje palikti...

30 eurų vertės pirkinys kaunietį pavertė ginklų kontrabandininku (139)

Įstatymų neišmanymas ir nedėkingai susiklosčiusios aplinkybės karo istorija besidomintį...

Vokiečių spauda: šalies neonaciai sukarintus mokymus atlieka Rusijoje (77)

Dešiniosios pakraipos ekstremistai iš Vokietijos lavinti kovinių įgūdžių vysta į Rusiją ,...

Po baisios avarijos vaikinas liko neįgaliu – gydytojos žodžiai pakreipė jo gyvenimą ypatinga linkme (9)

Mano vardas – Artūras Tūrė Žilis. Norėčiau pasidalinti savo istorija ir tikiuosi, kad ji...

Jurbarko krašto gamtos ir architektūros lobiai: kelionė paliks neišdildomus įspūdžius (28)

Jei visus gražiausius Lietuvos kampelius būtų galima sudėti į vieną didelę knygą, Jurbarko...

Europa dėl Kinijos pasiekė lūžio tašką: dabar viskas keičiasi (173)

Europos santykiai su Kinija iš blogų tampa dar blogesniais. Pekino sprendimas Honkonge...

Naujausia informacija apie užsikrėtusius koronavirusu: susirgęs logistikos įmonės darbuotojas lankėsi pas odontologą papildyta (448)

Šeštadienį prieš pietus Sveikatos apsaugos ministerija skelbia apie naujus koronaviruso Lietuvoje...

|Maža didelių žinių kaina