aA
Pagaliau Lietuvą pasiekusi šiluma itin džiugina ir sveikais produktais prekiaujančius verslininkus. Šiluma primena paplūdimio sezoną, tad žmonės vėl susirūpina savo išvaizda ir stengiasi keisti jau įsisenėjus įpročius. Dažnas stengiasi atsiriboti nuo gyvulinės kilmės produktų, tad ieško pakaitalų. Vienas tokių – Artimųjų Rytų falafeliai.
Patiekalas, dėl kurio vilniečiai jau pametė galvas: ypač populiaru vasarą
© Shutterstock

Sostinėje įsikūrusio vegetarų ir veganų užkandinės „Zatar” įkūrėja ir savininkė Rūta Zalieckienė tikina, kad šilti orai iš tiesų pritraukia vis daugiau lankytojų. Prieš pusmetį kartu su Antonu Tarejevu nusprendę atidaryti falafelių užkandinę, verslininkai nesitikėjo tokio populiarumo. „Mes laikėmės principo, kad falafelius reikia restorane ruošti taip, kaip ruošiame namie – lėkštėje maisto turi būti daug, jis privalo būti skanus, šviežias ir sveikas. Panašu, kad tai pasiteisino”, - sakė viena iš maisto įstaigos įkūrėjų.

Anot R. Zalieckienės, šaltuoju sezonu vegetarų ir veganų restoranams iš tiesų sunkiau, mat lietuviai pripratę stiprintis riebiais mėsiškais patiekalais. Žmonių srautas žiemą ir jų restorane buvo žymiai mažesnis, nei iš tiesų sėkminga pradžia praėjusių metų rudenį, kuomet norintiems pavalgyti tekdavo net valandą stovėti didžiulėje eilėje. Šiuo metu žmonių srautas vėl didžiulis – užkandinėje pietų metu vargiai rasi laisvą staliuką.

Nors daugeliui lietuvių falafeliai kol kas dar neištyrinėtas patiekalas, vegetariško maisto užkandinės įkūrėjos teigimu, mūsų tautiečiams falafeliai labai patinka. Iš avinžirnių pagaminti kepsneliai daugeliui primena kotletus, tuo tarpu kiti žavisi su kepsneliais patiekiamu taip pat iš avinžirnių pagamintu humusu.

Kaip gaminami falafeliai žiūrėkite DELFI reportaže:

Mintį įkurti vegetarišką ir veganišką užkandinę abu verslininkai parsivežė iš užsienio. Tiesa, iš visiškai skirtingų pasaulio šalių. „Antonas su savo šeima keliavo po Libaną ir ten ragavo pačius skaniausius falafelius savo gyvenime. Jam kilo mintis, kad šio patiekalo idėją reikėtų pargabenti ir į Lietuvą. Tuo tarpu aš kurį laiką gyvenu Londone bei Dubline, kur falafeliai anokia naujiena. Juos ten nuolat valgydavau ir gamindavau. Tad abu su Antonu susitikę savo žinias ir idėjas apjungėme ir nutarėm, kad kartu falafelių užkandinę įkurti Vilniuje bus drąsiau”, - pačią pradžią prisiminė. R. Zalieckienė.

Nors užsienyje falafeliai yra laikomi gatvės maistu, užkandinės įkūrėjai laikėsi kito principo. „Mes stengėmės falafelius pakelti į kitą lygį ir kad šį tradicinį Artimųjų Rytų patiekalą žmogus galėtų valgyti ramiai, gražioje aplinkoje. Vis dėlto falafelis nėra restoraninis patiekalas, tad ir kainos turi būti prieinamos kiekvienam”, - sakė įkūrėja.

Užkandinėje falafeliai lėkštėje su humusu, daržovėmis, pita (duona) ir dviem padažais kainuoja 4,85 €, falafeliai viso grūdo pitoje su humusu, daržovėmis ir dviem padažais – 3,75 €.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Panikos nėra, bet ūkininkai nerimauja: jei virusas įsisiūbuos, pokyčius parduotuvių lentynose tikrai pajusime (60)

Koronavirusas lemia ne tik tai, kad iš lentynų šluojamos ilgo galiojimo prekės, tokios kaip...

Šiauliuose dėl koronaviruso grėsmės stebimi 12 asmenų: tarp jų ir uždarytos gimnazijos mokytoja (136)

Be moters, kuriai diagnozuotas koronaviruso susirgimas, Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje...

Šuniui nustatytas koronavirusas: veterinarai jau prognozuoja, kas vyktų, jei virusas paliestų lietuvių šunis (124)

Kinijoje, Honkonge, gyvūnų prieglaudoje izoliuotas šuo , kuriam nustatytas nežymus teigiamas...

Incidentas Vilniuje: vyras žmoną įkalino vonios kambaryje, nes manė, kad ji užsikrėtė koronavirusu (67)

Dėl koronaviruso Lietuvoje kilęs chaosas pasiekė neįtikėtiną lygį - policijai tenka reaguoti...

Paaiškėjus pirmajam koronaviruso atvejui – profesoriaus Usonio perspėjimas: neturime 2 pagrindinių ginklų (243)

Kol kas Lietuvoje nustatytas vienas COVID-19 atvejis – koronavirusas diagnozuotas iš Šiaurės...

Tomas Sinickis. Kaip užsidirbti iš koronaviruso

Atrodo, kad Dievas nenori, kad Lietuva laimėtų „Euroviziją“. Šiemet, kai pergalė yra ranka...

Mėnesio prognozė tikrai džiugina: kovas nustebins ne tik šiluma

Šių metų kovas numatomas šiltesnis ir šiek tiek sausesnis nei įprasta Lietuvoje, teigia Lietuvos...

Įspėja dėl Turkijos įsiūčio: nepavykus susitarti Europos laukia chaosas (628)

Jei nenorite mums padėti – turėkite tuos pabėgėlius. Tokiais grasinimais Europos Sąjungai...

Italas pasidalijo receptu, kaip išsikepti nuostabų jautienos kepsnį tešloje (6)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasidalijo receptu, paruošti nuostabų jautienos kepsnį...

Narkevičius apskundė VTEK sprendimą dėl pietų apmokėjimo

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius apskundė teismui jam nepalankią Vyriausiosios...

|Maža didelių žinių kaina