Šie patarimai gerokai palengvins kaitlentės su stiklo keramikos paviršiumi priežiūrą. Tuo pačiu padės sutaupyti pinigus, kuriuos išleistumėte specialioms valymo priemonėms.

1. Niekada ant stiklo keramikos kaitlentės nedėkite drėgnų indų

Jeigu pakaitinsite puodą su šlapiu dugnu, visa tai gali baigtis baltomis dėmėmis ant kaitlentės. Jas išnaikinti bemaž neįmanoma. Todėl taisyklė numeris vienas – visi ant kaitlentės dedami indai privalo būti visiškai sausi!

2. Nenaudokite indų plovimui skirtos kempinėles

Nes bet kokie riebalų likučiai ar maisto gabalėliai gali išprovokuoti naujas dėmes ar pažeidimus ant kaitlentės paviršiaus. Tad jos valymui naudokite tik naujas, švarias ir maksimaliai minkštas kempinėles.

3. Cukrus – stiklo keramikos priešas

Nors galimybė pasigaminti karamelės kelia apetitą, tačiau privalote elgtis ypač atsargiai ir nepamiršti uždėti dangčio. Sustingusio cukraus pėdsakus nuvalyti nuo stiklo nebus taip paprasta. Teks paprakaituoti.

4. Jeigu ant paviršiaus vis dėlto pateko cukraus…

… arba ištirpo plastmasė, folija ar kitos lydžios medžiagos, nedelsiant jas pašalinkite! Geriausia tai daryti specialiu kaitlentei skirtu grandikliu. O jeigu tokio po ranka neturite, naudokite įprastą skustuvą. Tik švarų.

5. Švelni kaitlentės valymo priemonė už centus

Prisiminkite, kad stiklo keramika nepakenčia šiurkščių abrazyvinių priemonių. Taigi, jas laikykite atokiau nuo tokios kaitlentės. O susidoroti su eilinėmis riebalų dėmėmis padės universali priemonė. Apipurkškite kaitlentės paviršių nedideliu indų plovimo priemonės kiekiu, ant viršaus paberkite sodos ir užlašinkite kelis vandenilio peroksido lašus. Palaukite pora minučių ir sukamaisiais judesiais patrinkite nauja minkšta kempinėle.

6. Jeigu ypač užsispyrusi dėmė nepasiduoda…

… padės šiluma. Tai veikia štai kaip: užberkite ant dėmės sodos, tada ant viršaus uždėkite šiltame vandenyje suvilgytą muiluotą (ir švarią!) kempinėlę. Palikite 15 minučių. Tada ištrinkite ir nusausinkite.

7. Įsigykite melamino kempinėlę

Nedidelės kempinėlės-trintukai ne veltui įgauna tokį populiarumą. Tokios priemonės leidžia nuvalyti daugumą paviršių, nenaudojant specialių cheminių valiklių. Jautraus stiklo keramikos paviršiaus priežiūrai nieko geriau ir nesugalvosi.

8. Jeigu gaila pinigų kempinėlei, išgelbės dantų šepetėlis

Tačiau tik su minkštais ar vidutinio kietumo šereliais ir be visokių guminių intarpų. Šepetėlis padės įveikti itin nesukalbamas dėmes, ypač jeigu ją naudosite kartu su dantų pasta ir nedideliu kiekiu sodos.

9. Soda ir actas

Šios dvi pigios priemonės labai lengvai pakeičia bet kokią brangią „chemiją“. Jeigu norite sutvarkyti keraminę kaitlentę, pasigaminkite pastą iš keturių valgomųjų šaukštų sodos ir vieno valgomojo šaukšto acto. Palikite 30 minučių, patrinkite švaria drėgna kempinėle ir nusausinkite.

10. „Apsauginė plėvelė“

Kai kaitlentę nuvalėte, ištrinkite ją minkšta medžiaga, suvilgyta nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Tai sukurs ant stiklo keramikos paviršiaus ploną apsauginę plėvelę. Ji apsaugos nuo dėmių ir pridegusio maisto gabalėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)