aA
Vasarą, prasidėjus grilio sezonui, yra puikus metas išbandyti ir atrasti naujus skonius. Esama įvairiausių būdų, kaip paruošti ant laužo kepamus mėsos kepsnius, žuvį ar daržoves, tačiau dažnai pamirštame apie dar vieną ingredientą – padažą.
© Bendrovės archyvas

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalijasi padažų receptais, kurie keptiems patiekalams suteiks naujų skonių.

„Jeigu iškylose visada ruošiate tuos pačius kepsnius, tikėtina, kad įsibėgėjus vasarai viskas pabos net tik jums patiems – nebenustebinsite ir savo artimųjų. Idėjų grilio patiekalams paskaninti ir paįvairinti toli ieškoti nereikia, nes kartais mėgstamam patiekalui užteks pasigaminti kelis skirtingus padažus ir ant laužo iškeptas mėsos ar žuvies kepsnys atsiskleis naujais skoniais“, – sako Aidas Poleninas.

Ekspertas dalijasi skirtingais padažų receptais ir patarimais, koks padažas labiausiai tinka mėsos patiekalams, žuviai ir net keptoms daržovėms paskaninti. Vis dėlto pašnekovas primena, kad keptus grilio patiekalus skaninant padažu svarbu, kad jis nebūtų dominuojantis, todėl padažo daug nereikia. „Valgyti turėtume pagrindinį patiekalą su pažadu, o ne padažą su patiekalu. Jeigu kepsnį paskandinsite padaže, kad ir koks lengvas jis bus, skoniu mėgautis bus sunku“, – sako jis.

Chimichurri padažas

Pasak A. Polenino, šis padažas idealiai tiks prie mėsos patiekalų. Grilio patiekalai su prieskoniniu žolelių padažu – chimichurri – leis atrasti naujų skonių.

Šiam padažui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės skintų šviežių petražolių
  • ¼ stiklinės skintos šviežios kalendros
  • pusės svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • pusės puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/3 stiklinės raudonojo vyno acto
  • ¾ arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų
  • pusės arbatinio šaukštelio kumino
  • pusės arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimas:

Į maisto smulkintuvą sudėkite petražolių ir kalendros lapelius su koteliais, česnaką, svogūną, supilkite vyno actą ir viską susmulkinkite. Įpusėjus smulkinimui supilkite alyvuogių aliejų ir prieskonius – kuminą, druską ir raudonųjų pipirų. Viską sumalkite iki vientisos masės. Štai ir viskas, belieka tik pagardinti mėgstamos rūšies mėsos patiekalą šiuo aromatingu padažu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pacientų organizacija išplatino atvirą laišką Verygai: kam jūs, ministre, tarnaujate? (145)

Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba ( LPOAT ), vienijanti 31 pacientų, sergančių...

Estijos prezidentė po 2,5 val. trukusio vizito: Putinas sakė, kad man turėjo būti sunku ryžtis pakvietė Putiną į Tartu (34)

Dvi su puse valandos užtrukęs Estijos prezidentės Kersti Kaljulaid susitikimas su Rusijos vadovu...

Atidarė svečių namus neregistruotame pastate: lankytojai jau apsistoja, o sauga dar tik rūpinamasi (40)

Vietoj įregistruoto tuščio žemės sklypo Druskininkuose, panašu, bus išdygęs gyvenamasis...

Įžūlumo viršūnė: pasisavino ir pardavė laimėtą BMW, nors loterijoje nė nedalyvavo (47)

Kauno apygardos teismui balandžio viduryje teko nagrinėti neįprastą bylą. Teisme atsidūrė...

Girtą gimdyvę iš Tauragės rajono tarnybos jau stebėjo: tą pačią dieną pas ją vyko du kartus (15)

Į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o vėliau į Kauno klinikas pervežtą girtą gimdyvę jau...

Pasidalijo neįprastu kiaušinių marginimo būdu: darbo nedaug, o rezultatas – stulbinantis (14)

Dažnai, kol vaikai dar yra maži, įvairiausi sudėtingi kiaušinių dažymo būdai baigiasi...

Leonidas Beršidskis. Trys valio „Amazon“ šnipinėtojams

„ Alexa “ , ar tu iš tikrųjų esi žmogus?

Kepenų ligos Lietuvoje kasmet diagnozuojamos tūkstančiams: 2 gydytojos patarimai, kaip išsigelbėti (7)

Lietuvoje kasmet nustatoma daugiau kaip 10 tūkstančių susirgimų kepenų ligomis atvejų, daugiau...

Žvejai nufilmavo kraupų vaizdą: į Minijos upę plūsta fekalijos (78)

Žvejų pamėgtoje Minijoje šiomis dienomis plaukioja ne tik žuvys, bet ir srutos . Nemaloniu...