Parodos, kurią surengė Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija ir įstaiga „Ekspozicijų centras“, atidaryme gamintojus sveikino ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius, Kauno rajono vicemeras Jonas Gurskas. Į parodą atvyko Airijos, Gruzijos, JAV, Turkijos, Rusijos ambasadų Lietuvoje atstovai.

Sveikinimo žodį pramonininkams ir verslininkams tarė Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis, vėliau dalyvavęs arenos amfiteatre surengtuose debatuose .„Verslo ateitis - skaitmenizacija. Kaip verslas tam pasirengęs ir kaip valstybė jam gali padėti“. Pabrėžta, kad Lietuva per metus lietuviškos kilmės prekių eksportuoja daugiau nei už 13 milijardų eurų.

„Kitąmet ši paroda švęs dešimtmetį. Tiek metų rodo šios parodos augimą ir susiklosčiusią gražią tradiciją pristatyti visuomenei tai, ką mokame, sugebame pagaminti, kuo vis plačiau garsėjame pasaulyje. Pernai parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ dalyvavo 230 gamintojų (įmonių, bendrovių), o šiemet dalyvių turime 286. Prieš metus parodą aplankė apie 30 tūkstančių žmonių, šiais metais tikimės čia jų sulaukti dar daugiau.

„Rinkis prekę lietuvišką“ tęsis tris savaitgalio dienas. O kadangi spalis Kauno mieste skelbiamas pagyvenusių žmonių mėnesiu, tai visiems senjorams įėjimas į parodą bei visus jos renginius - nemokamas. Nes tikrai ne be šių žmonių triūso Lietuvos gėrybių aruodas yra pildytas“, - sakė šalies Pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius.

Kviesdami Lietuvos gyventojus aplankyti parodą, organizatoriai kviečia ir atrasti tai, už ką mūsų šalies gamintojai vertinami kaip vieni geriausių Europoje. Lankytojams suteikiama galimybė susipažinti su naujausiais Lietuvoje gaminamais maisto bei lengvosios, statybų pramonės ir kitokiais gaminiais, susipažinti su verslininkų siūlomomis naujomis paslaugomis.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdomosios direktorės Editos Gudišauskienės teigimu, devintoje šalies pramonės ir verslo pasiekimų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ gamintojai gali daugiau sužinoti apie šiuolaikines plėtros kryptis, lietuviškus prekinius ženklus ir pakuotes, pasaulines parodas, tiesiančias tiltus mūsų šalies produktams į eksporto rinkas, pažangiausias tarptautinių įmonių praktikas bei apie kitus naudingus dalykus.