aA
Išskirtinė mėsa ir prekybos centrai - šie žodžių junginiai viename sakinyje nėra dažnai naudojami. Vis dėlto vis labiau lavėjantys ir perkamai produktais besidomintys pirkėjai verčia pasitempti ir prekybininkus.
© DELFI / Tomas Vinickas

Dažnam pirkėjui kyla klausimas ne tik, kaip prekybos centre išsirinkti tinkamą ir kokybišką mėsą steikams , bet ir kaip jį pasigaminti. Smulkinti ir daryti buritą, o gal kepti grilyje? Kaip sufasuotą mėsą paversti restorano lygio kepsniu pataria portalas heraldscotland.com.

Pirmiausia viskas labai priklauso nuo to, ką ruošiatės gaminti iš nusipirktos mėsos. Jei gaminsite buritus ar wok patiekalą galite pataupyti ir rinktis pigesnę mėsą. Tačiau jei esate nusiteikęs kepti kepsnį tuomet patariama leisti sau daugiau paišlaidauti.

Labai svarbu, kiek laiko skerdiena buvo pakabinta ir kokio amžiaus galvijo tai mėsa - šie kriterijai daro labai didelę įtaką kepsnio skoniui ir minkštumui.

Svarbu ir pjausnio, iš kurio kepsite didkepsnį, storis. Jeigu norite, kad kepsnys būtų pusžalis, o jo viršus apskrudęs - rinkitės storesnius mėsos gabalus.

Patariama atkreipti dėmesį ir į mėsos spalvą. Prekybos centre rinkitės tik tamsiai raudonos spalvos jautieną. Tokia spalva leidžia spėti, kad skerdiena nekabėjo ilgai, bet tai nėra taisyklė, rašoma portale.

Renkantis mėsą taip pat rekomenduojama vertinti, kiek kepsnys yra apipjaustytas. Riebalai lygu geras skonis, rašo portalas. Riebių, kepsniams tinkamų mėsos gabalų prekybos centre galite ir nerasti, tačiau jei jums pasisekė - rinkitės būtent tokius. Riebalai gaminimo metu išvarvės, tačiau kepsnys bus daug sultingesnis nei kepant visai liesą mėsą.

Ir paskutiniai patarimai, kurie bus naudingi nebe renkantis, bet kepant mėsą - išimkite ją iš šaldytuvo likus 30 min. iki kepimo, gerai įkaitinkite kepsninę ar kitą prietaisą, kuriame ruošiatės kepti didkepsnį, ir patepkite groteles aliejumi.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

(Ne)Grįžtu. Į Airiją emigravusi Inga: kai žiūriu lietuviškas žinias apie Karbauskį – man baisu dėl Lietuvos (210)

Nuosavas namas, atostogos egzotiškuose kraštuose, daugiau nei dešimtmetį puoselėjamas savas...

Žinomi bičiuliai ir kolegos gedi netikėtai mirusio Eimunto Nekrošiaus: liko nepapasakotos istorijos ir neįgyvendinti planai (65)

Antradienį, lapkričio 20 dieną žinomas teatro režisierius Eimuntas Nekrošius iškeliavo...

Panevėžys meta iššūkį sostinei: tikisi, kad Kalėdų eglė pranoks Vilniaus (111)

Prieš kelerius metus Panevėžys neturėjo, kur dėti akių iš gėdos, kai artėjant Kalėdoms...

Opozicija surinko parašus po interpeliacija švietimo ministrei Petrauskienei (189)

Opoziciniai konservatoriai antradienį pranešė surinkę reikalingus parlamentarų parašus po...

Ligoninių neuždarinės – jos užsidarys pačios: kur dėti ligonius ir gydytojus? išeitinės siektų šimtus tūkstančių (324)

Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas neabejoja valdžios pažadais, kad jie neuždarys nė...

Dar vienoje mokykloje pripurkšta dujų, trims mergaitėms prireikė medikų pagalbos (10)

Antradienį, 12.45 val., ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Marijampolėje, „Ryto“...

Kaip pigių skrydžių bendrovės gauna pelną parduodamos nebrangius bilietus (26)

Finansų ekspertai teigia, kad pigūs lėktuvo bilietai ne visuomet yra tokie pigūs, sako LRT...

Klimatologas: blogiausiam klimato kaitos scenarijui išsipildžius pasikeis ir Lietuvos pajūris (5)

Klimato kaita gali būti laikoma viena iš priežasčių, dėl kurios kilo vienas iš daugiausiai...

Beatos Nicholson kugelis: kai toks skanus, bus sunku sustoti

Mokslininkų įrodyta, kad, valgant krakmolingas daržoves, mūsų smegenyse išsiskiria cheminės...

Naujausias tyrimas: kada organizmas sudegina daugiausiai kalorijų net nieko nedarant (6)

Organizmo vidinis laikrodis diktuoja biologinį paros ritmą. Jis „pasako“ organizmui, kada šis...