Panevėžio miesto vyriausioji architektė Daiva Gasiūnienė džiaugiasi pasirinkta šių metų tema, tai – Kalėdų džiazas.

„Be abejo šventės dominantė yra kalėdinė eglutė, kurios apipavidalinimas išplaukia iš džiazo improvizacijų. Mūsų eglutė yra tokia pat stilinga ir kultūringa kaip džiazas“, – pasakoja vyriausioji miesto architektė Daiva Gasiūnienė. Anot jos, šiais metais Panevėžio organizatoriai pasirinko statyti karkasinę tam, kad ji turėtų gražų išorinį vaizdą, o ne išpešiotą ir netvarkingą.

D. Gasiūnienė pasakoja, kad kiekvienas eglutės žaisliukas buvo gaminamas individualiai. Anot jos, žaisliukai bus persipynę ir sudarys juostą panašią į grandinę.

Nors savaitės pradžioje miesto aikštėje, kur turėtų stovėti žaliaskarė, nesimatė nei eglutės, nei jos karkaso, vis dėlto šventės organizatoriai miestiečių nenuvylė ir eglutę suspėjo papuošti laiku.

Minimos ir J. Miltinio 110 gimimo metinės

Gruodžio 1 d. buvo įžiebta ne tik eglė, bet ir pristatytas meninis projektas pavadinimu „Juozo Miltinio svečiai“. Minėdami režisieriaus gimtadienį Panevėžio menininkai ant J. Miltinio dramos teatro boškto ištempė tentą su menininko portretu.

Panevėžys ruošiasi J. Miltinio gimtadieniui

Tuo tarpu kitoje Laisvės aikštės pusėje, ant buvusio apleisto „Nevėžio“ viešbučio, sumontuotos apšviestos devynios nuotraukos, kuriose pavaizduoti J. Miltinio svečiai, įvairiais laikotarpiais buvo vienaip ar kitaip susiję su teatru.

Panevėžio eglutės anksčiau

Praėjusiais metais panevėžiečiai džiaugėsi dideliais mėlynais ir geltonais burbulais puošta eglute. Tokios eglutės spalvos tąkart gerokai nustebino, mat iš pradžių manyta, kad eglutė sužibs raudonai.

2016 metais Panevėžyje pirmą kartą buvo pastatyta karkasinė eglutė. Anksčiau miestas visuomet puošdavo gyvą eglutę.

Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Asta Sarapienė tuo metu portalui DELFI pasakojo, kad ši eglė nieko nekainavo, nes ją miestui padovanojo apie 40 įmonių.

Įžiebta Kalėdinė eglutė Panevėžyje

Na, o štai taip atrodė 2013 metais daug diskusijų visoje Lietuvoje sukėlusi Panevėžio eglutė. Kaip tuo metu sakė Panevėžio urėdijos atstovas Valdas Juozaitis – „skonio reikalas“.

Panevėžio miesto Kalėdų eglutė

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė pasakojo, jog eglę miestui rinko savivaldybės specialistas.

„Eglę padovanojo Panevėžio miškų urėdija, o mūsų darbuotojai rinkosi iš išskirtų eglių. Iš pasiūlytų variantų išsirinko mūsų miesto dizaineris“, - kalbėjo K. Vareikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)