„Kai sužibės visomis spalvomis, tai bus nuostabu“, – taip Panevėžio laisvės aikštėje akių negalintys atitraukti panevėžiečiai stebi po savaitgalio išdygusios eglutės puošimą.

Nors Kalėdų medžio karkasas jau apkaišytas gyvomis eglių šakomis ir papuoštas lempučių bei spalvotų žaisliukų girliandomis, apie eglę zujantys darbininkai dar kabina naujus šventinius konfeti papuošimus.

„Čia mūsų gražiausia bus“, – žiūrėdama į eglę TV3 žinioms komentuoja panevėžietė, tvirtindama, kad šiemet Panevėžio eglutė bus pati gražiausia visoje Lietuvoje.

Kita Panevėžyje gyvenanti moteris sako, kad šiemet eglutė didesnė, turi gražesnę viršūnę. Panevėžietis, TV3 žurnalistų taip pat kalbintas prie eglutės, pastebi, kad po prieš kelerius metus nepasisekusios eglutės puošybos, Panevėžys pasitempė ir kasmet stengiasi maloniai nustebinti savo miesto gyventojus.

Būsimą Aukštaitijos sostinės eglę puošiantys vilniečiai ir patys šiemet žada visus nustebinti. Anot jų, įspūdinga eglute nebus apsiribota. Virš jos dar turės spindėti dangus: ant eglutės įsižiebsiantys konfeti, anot miesto architektės Daivos Gasiūnienės, pasikartos ir Laisvės aikštėje, prie fontanų. O burbulų formos šviesų instaliacijos turėtų sukurti karnavalo įspūdį. Didelis dėmesys skiriamas visai erdvei, ne tik vienai eglutei.

Kad Panevėžys šiemet išties meta iššūkį sostinei, sako ir laikinasis miesto meras. Ne tik puošybai skirta rekordinė pusantro tūkstančio eurų suma, šventinei koncertinei programai numatyta skirti dar keliolika tūkstančių eurų. Be to, Kalėdų eglę iš visų 5 didmiesčių miestas šiemet įžiebs pirmasis – lapkričio 30-ąją.

Tiesa, kai kurie panevėžiečiai lėšas, skirtas Kalėdų eglės įžiebimui mieste, vertina kaip kiek per dideles. Savivaldybė teisinasi, kad išmoko skaudžią pamoką, kai prie kelerius metus miesto centre suspindėjo kreiva ir nevykusi Kalėdinė eglutė. Anot miesto laikinojo mero Petro Luomano, miestas išmoko skaudžią pamoką ir stengiasi kasmet pasirūpinti gražia, nekreiva eglute.

Užpernai, prisidėjus privatiems verslininkams, Panevėžio eglutė buvo išrinkta viena iš gražiausių Lietuvos eglių – pelnė trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)