Kauno technologijos universiteto (KTU) Viešosios politikos ir administravimo institutas, kuris kasmet organizuoja socialinį edukacinį projektą „Mokiniai renka parlamentą“, penktadienį surengė politikų debatus.

Juose Mantas iš Kauno „Saulės“ gimnazijos paprašė visų politikų nurodyti pirmą savo darbą po rinkimų į Seimą, jeigu rinkimai bus sėkmingi. Mokinys paprašė į klausimą atsakyti angliškai.

Pirmasis į klausimą atsakė Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas: „Iš mano pusės pirmasis pasiūlymas bus mokesčius mažinantis įstatymo projektas“.

Socialdemokratų partijos vadovas, premjeras Algirdas Butkevičius irgi atsakė vienu sakiniu: „Ketinu ateityje sumažinti kai kuriuos mokesčius“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Aurelijus Veryga kiek išsiplėtė: „Dirbau daugelį metų ir nesakysiu, kad sumažinsiu mokesčius. Aš pakelčiau kai kuriuos mokesčius tabakui ir alkoholiui“.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis nusprendė pademonstruoti savo gebėjimus: „Būtų gerai į visus klausimus atsakyti angliškai. Ar tik šitą vieną? Pirmas klausimas iš „Saulės“ gimnazijos buvo apie premjerą, kuris lyg turėjo atvykti į futbolo stadiono atidarymą ar panašiai? Tiesą sakant, mes irgi žinojome, žinojome, kad premjeras ketino ten vykti. Mes girdėjome, kad vienas konkretus žurnalistas, tai yra Andrius Tapinas, buvo labai susidomėjęs šiuo renginiu ir todėl premjeras buvo truputį sunerimęs dėl vykimo. Tai buvo tai, ką mes girdėjome“.

Taip G. Landsberis atsakė ir į ankstesnį mokinio klausimą A. Butkevičiui. Mokinys buvo paklausęs, kaip žmonės gali pasitikėti šiuo politiku, jei jis pažadėjo atvykti į stadiono atidarymo šventę ir neatvyko. A. Butkevičius jam atsakė, kad pirmą kartą girdi, jog būtų pažadėjęs atvykti į šventę. Politikas pasakė, kad mokinys veikiausiai buvo suklaidintas.

Į G. Landsbergio pastebėjimą dėl stadiono atidarymo šventės, A. Butkevičius angliškai atsakė: „Štai asmuo, kuris atsakingas už mano darbotvarkės organizavimą“. Premjeras parodė į vieną savo patarėjų.

„Bijau, kad dabar šis asmuo bus atleistas“, - replikavo G. Landsbergis.

„Antras klausimas buvo apie pirmą darbą Seime. Na, mes tikimės formuoti koaliciją parlamente, todėl pirmas darbas bus koalicijos formavimas, derybos su kitomis partijomis, kurios irgi formuos koaliciją, darbas su Vyriausybės programa“, - toliau tęsė G. Landsbergis.

Tuo tarpu Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas į mokinio klausimą apie pirmą darbą Seime neatsakė nei lietuviškai, nei angliškai: „Pavyko išsisukti“, - konstatavo debatų vedėjas Edmundas Jakilaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)